Gratis høring om blodpropper på Christiansborg 5. december

Hvert år mister 12.000 danskere livet på grund af hjertekarsygdom, og en stor del af dødsfaldene skyldes blodpropper. Deltag i vores gratis høring med sundhedsordførere og sundhedsfaglige eksperter, og vær med til at forbedre danskernes levetid og livskvalitet.

Læs mere og tilmeld dig her: https://dagensmedicin.dk/konferencer/undgaa-blodpropper/

Lægevagtskonflikt ser ud til at trække ud i Region Syddanmark

I sidste uge brød forhandlingerne om en ny lægevagt sammen i Region Syddanmark. Lykkes det ikke parterne at finde tilbage til forhandlingsbordet, risikerer konflikten både at trække ud og brede sig til mere end lægevagten i Syddanmark.

Annonce

Fokus på løsninger i stedet for kriser

Dagens Medicins konference ‘2 dage for sundheden 2022’ blev åbnet med en diagnose af et sundhedsvæsen i krise. Direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm luftede sine visioner for vejen frem, og visionerne blev af nogle deltagere mødt positivt, mens andre udfordrede dem.

Annonce

Børn og unge med type 1-diabetes kæmper ofte med metabolisk syndrom

Et nyt dansk forskningsresultat peger på, at forekomsten af metabolisk syndrom er dobbelt så høj blandt børn og unge med type 1-diabetes sammenlignet med et bredt udsnit af deres jævnaldrende. Vi skal være mere opmærksomme på at identificere og behandle metabolisk syndrom hos børn og unge med type 1-diabetes, siger forsker.

Annonce

Ad

Ad

Topforsker: Empagliflozin-studie var det vigtigste på ASN

Ingen over og ingen ved siden af. Ifølge professor og overlæge Peter Rossing var et studie med empagliflozin til behandling af nyresygdom det vigtigste til årets store nyrekongres for American Society of Nephrology. Studiet understøtter også guidelines på området.

Ad

Ad

Stor hjertekongres bringer specialerne tættere sammen

Årets hjertekongres for American Heart Association havde fokus på sammenhængen mellem hjertesygdom, nyresygdom og diabetes. Professor og overlæge Peter Gæde kommer her med sit bud på, hvad der var det mest interessante på kongressen.

Ad

Ad

Tabletbehandling af hjerteklapbetændelse virker også godt i den virkelige verden

POET-studiet viste, at det er lige så sikkert og leder til kortere indlæggelsestid at behandle patienter med hjerteklapbetændelse med tabletter frem for at holde dem på hospitalet og give dem intravenøs antibiotika. Nu bekræfter data fra den virkelige verden også, at det for de fleste patienter formentlig er den rigtige vej at gå.

Den norske regering melder klart ud: Lægers honorering i almen praksis skal laves om

Der er stor forskel på patienter i almen praksis, og det skal praktiserende lægers honorering afspejle. Det mener den norskeregering, der næste år vil bruge 500 mio. norske kroner på at løfte basishonoraret de steder, hvor patienterne har de største behov. En forskelsbehandling, der også debatteres flittigt herhjemme.

Se flere jobs