Annonce

Annonce

Nye tal: Udredningsretten er under hårdt pres i børne- og ungdomspsykiatrien

Færre speciallæger og markant flere henvisninger end tidligere år har sat børne- og ungdomspsykiatrien under gevaldigt pres i hele landet. Udviklingen kan nu for alvor aflæses i overholdelsen af udredningsretten, der overskrides i mere end 40 pct. af forløbene på landsplan. Det viser de seneste tal fra Sundhedsdatastyrelsen.

Annonce

Monocytose betyder sjældent blodkræft

Selvom risikoen for en malign hæmatologisk diagnose er forhøjet ved monocytose, er det kun sjældent forklaringen på tilstanden. Der er behov for, at praktiserende læger tænker andet end blodkræft først, siger forsker.

Ad

Ad

Det fysiske fremmøde var den ­største oplevelse på årets ADA

Forskningsleder Peter Rossing var på ADA, hvor der ikke blev præsenteret data fra mange kæmpe studier, men hvor fællesskabet igen var i fokus efter to års fravær under pandemien. Der blev også præsenteret spændende forskningsresultater og bekymrende data, der tyder på et kæmpe behandlingsgab i brugen af effektive lægemidler.

Ad

Ad

Ad

Hvor blev de færre regler af?

Udspillet ‘Færre regler og mindre bureaukrati’ som blev lanceret af VLAK-regeringen for fire år siden, har ikke ændret på noget, tværtimod. Sådan ser det i hvert fald ud i praktiserende læge, Joachim Nørmarks verden, skriver han.