Det store coronaeventyr

Det skulle gå både stærkt og helst også godt, da den hjemlige forskningsverden samledes om en kraft­anstrengelse i foråret 2020. Nemlig at imødegå en ny og hidtil ukendt trussel i form af SARS-CoV-2.

*|INTERESTED:Temaer:Lunger|*

Stadig markant forbrug af prednisolon i Danmark

Selvom der er kommet mange alternativer til ­behandling af astma på markedet, indløser omkring hver tyvende dansker med astma stadig årligt recepter på orale ­steroider som prednisolon.

Annonce

*|END:INTERESTED|*
Annonce

Patienter med autoimmune sygdomme skal behandles helhedsorienteret

I fire år har læger på Aarhus Universitetshospital forsøgt sig med en bredere behandling af multimorbide patienter med autoimmune sygdomme. Resultaterne er overvældende gode, og det er fremtidens måde at behandle patienter på, siger professor og overlæge.

Annonce

PLO: Regeringens reformudspil er for uambitiøst

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har forhåbentlig masser af kaffe på kanden, når de politiske forhandlinger om en ny sundhedsreform mandag officielt skydes i gang. Regeringens eget bud på en sundhedsreform er nemlig slet ikke tilstrækkeligt, hvis alle borgere skal have adgang til en fast læge i fremtiden, lyder dommen fra PLO. 

Ad

Fra poptøs på vestegnen til læge, der bestyrer facebookgruppe med +60.000 medlemmer

Elif Bayram Orbe har ikke haft meget tid til at deltage i kulturtilbud de seneste par år. Tilbage i starten af 2020 sad hun med sin nyfødte søn på armen og fulgte coronavirus indtog i Danmark. Hun var fortvivlet over, at hun ikke kunne hjælpe sine kolleger i denne situation. Elif Bayram Orbe fik den idé at lave en facebookgruppe, hvor danskerne kunne spørge læger om coronavirus for at aflaste kollegerne. Gruppen har i dag over 60.000 medlemmer, og mere end 200 læger har de seneste par år svaret på gruppemedlemmernes spørgsmål i deres fritid.

Annonce

2,5 mio. kr. til forskning 3D-scanning af kræfttumorer 

Aarhus Universitets Forskningsfond har netop bevilget 2,5 millioner kroner til at udvikle området for 3D-scanning af tumorer. Disse scanninger skal bidrage til, at en computer i fremtiden kan bestemme en tumors omfang og dermed sikre mere nøjagtig kirurgi og strålebehandling til kræftpatienter.

Hvor der handles, der spildes

Vi kan leve med fejl, men vi kan ikke leve med, at millioner af mennesker risikerer at dø, hvis vi ikke handler hurtigt nok. Denne ‘as we go’-tilgang kunne man med fordel lære af i forhold til at løse andre store, globale problemstillinger som eksempelvis klimakrisen. Hvorfor ikke slippe forskningen mere løs, hvis alternativet potentielt er katastrofalt?

Vi er på vej mod afgrunden

Det må efterhånden være verdens bedst bevarede hemmelighed, at vores sundhedsvæsen styrer mod afgrunden i en vældig fart. Udfordringerne er mangeartede, og desværre står løsningerne ikke i kø.

Delirium: Vi kan godt gøre det bedre

På trods af at delirium ses hyppigt på alle afdelinger på alle hospitaler, så håndteres delirium ofte utilstrækkeligt. Både fagprofessionelt og organisatorisk mangler der viden om og forståelse for tilstanden. I Dansk Delirium Netværk arbejder vi for, at delirium skal håndteres bedre end i dag, og hvis du vil være med, er du velkommen.

Se flere jobs