Asylcenterlæge i krigstid

Patienterne er bl.a. ukrainske og syriske flygtninge, men det lægelige arbejde på Asylcenter Vesthimmerland minder på mange måder om arbejdet i almen praksis. De sproglige og kulturelle barrierer kalder dog på ekstra tålmodighed og – nogle gange – en bestemt tone.

Annonce

Ikke alle danske læger er lige gode til at yde kronikeromsorg

Ny dansk forskning viser, at de fleste patienter med flere kroniske sygdomme bliver tilbudt årskontroller hos deres praktiserende læge. Dog viser studiet også, at der er stor variation mellem de forskellige praksisser i forhold til, hvor gode de er til at tilbyde kronikerydelser.

Lægepraksis på hospitalsmatrikel giver styrket samarbejde

Lægehuset Amager er placeret på Amager Hospital til stor glæde for personalet og patienterne. »Jo mere vi kender til hinanden, desto bedre kan vi samarbejde – også når det bliver vanskeligt,« siger Anna S. Mogensen, praktiserende læge og kompagnon, om samarbejdet med hospitalslægerne.

Annonce

Praktiserende læger kæmper med at opdage kræft i bugspytkirtlen

Når personer, der senere får stillet diagnosen bug­spytkirtelkræft, henvender sig for første gang til deres praktiserende læge, mistænker lægen kun i en tredjedel af tilfældene, at årsagen til patientens symptomer­ skyldes kræft. Studiet siger dog ikke noget om kausalitet, pointerer forsker.

Annonce

Alvorligt psykisk syge udvikler oftere diabetes-komplikationer

Ny dansk registerforskning viser, at hvis man både har type 2-diabetes og alvorlig psykisk sygdom, har man 15 til 40 pct. højere risiko for at udvikle komplikationer til type 2-diabetes. Personer med alvorlig psykisk sygdom udvikler også komplikationerne tidligere end personer uden psykisk sygdom.

Annonce

Dansende læge bruger skønlitteratur til at lære patienter bedre at kende

KULTURKANYLEN Andreas Pihl vil gerne skubbe til en kulturændring, hvor det er nemmere for sundhedssektoren at komme i gang med at anvende digitale løsninger. Skønlitteratur gør ham klogere på hans patienter, og så tager han gerne en dans i sin stue til R’n’B eller rap for fuld ud­blæsning mellem dagens digitale møder.

Mange midler, men uklare mål har skabt et forrykt sundhedsvæsen

ANMELDELSE Endnu en debatbog af en ældre læge med endnu et kritisk blik på det danske sygehusvæsen. Denne gang forfattet af pensioneret overlæge Gunnar Lose sammen med en yngre filosof. Den sidstes medvirken kan visse steder tydeligt læses, og det giver læseren god inspiration til nye overvejelser.

Se flere jobs