Annonce

Forskere på ERS: Så meget koster astma det danske samfund

Astma er ikke bare en byrde for dem, som lider af lungesygdommen. Astma koster også samfundet milliarder i tabt arbejdsfortjeneste, sundhedsudgifter og velfærdsomkostninger. Vi bør finde inspiration i Finland eller Storbritannien for at få flere personer med astma til at være velbehandlede, siger forsker.

Annonce

Annonce

Aktiv opfølgning på hovedpine gav gode resultater

Forskere fra Dansk Hovedpinecenter på Rigshospitalet har netop fået accepteret publikation af et studie i det amerikanske tidsskrift Headache, der understreger betydningen af aktiv opfølgning på behandling for patienter med hovedpine.

Ad

Pårørende kan også have behov for støtte

Konsultationssygeplejerske Lone Møller har deltaget i et projekt, som afdækker mulighederne for at yde støtte til pårørende til alvorligt syge i almen praksis.

Ad

Danmarks største sundhedsudfordring …

… hedder Region Sjælland, som ubetinget har den sygeste befolkning, den mest overvægtige, den mindst motionerende, den kortest uddannede osv. Med andre ord det sted i Danmark, som har allermest brug for et godt sundhedsvæsen.

Ad

Det handler i høj grad om ledelse, Jonatan Schloss

Flere penge vil ikke løse rekrutteringsproblemerne i Region Sjælland. Det handler om at få skabt attraktive arbejdspladser med plads til innovative løsninger. Det mener Ulrich Fredberg, der er regionrådsmedlem i Region Midtjylland.

En økonomisk dødsspiral

Regioner, foren jer, for den nuværende økonomiske dødsspiral på området for lægers vikarløn kan ikke fortsætte.

Giver Grønland glæde? Givetvis

I USA anslås det, at omkring 50 pct. af alle medicinstuderende og læger lider af ‘physician burnout’, udbrændthed. I 2020 vurderede KBU-læger arbejdsmiljøet på danske hospitaler til 6,4 ud af 10, mens over en tredjedel af danske overlæger er stressede. Hvordan forholder det sig i det grønlandske sundhedsvæsen?

Lotte Grams arbejdsliv balancerer mellem almen medicin og ayurveda

Almen medicin tiltrak Lotte Gram, fordi hun gerne vil arbejde med det hele menneske. Undervejs opdagede hun, at også sjælen måtte inddrages, og derfor arbejder hun både med konventionel og alternativ behandling. Men det er stadig en proces at forene de to.

Se flere jobs