Regionsrådsformand: »Ingen skal frygte for livet, når de går på arbejde«

Hospitalsansatte i Region Hovedstaden udsættes i stigende grad for vold og trusler fra patienter. Nu lover regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) handling og fremhæver introduktionen af såkaldte sikkerhedsassistenter, som man kender dem fra psykiatrien, som et vigtigt redskab til at styrke trygheden på hospitalsafdelingerne.

Annonce

Nyt lovforslag får Bolette Friderichsen til at frygte for konsekvenserne for almen praksis

13. maj skal Folketinget førstebehandle et nyt lovforslag, der giver regionsrådene ret til at bestemme den enkelte læges lukkegrænse i almen praksis. Lovens bemærkninger lægger op til forudgående dialog med lægerne, men DSAM’s formand er ikke overbevist: »Ligeværdigheden er pillet ud af vores samarbejde med Danske Regioner,« lyder det.

Ad

Ad

Annonce

Annonce

Ad

Jens Winther Jensen: Viden fra UTH’erne skal ind på ledelsesbordene og i de faglige rum

UTH-ordningen er landet det helt rigtige sted i Sundhedsvæsenets Kvalitetsinstitut, hvor perspektivet i forvejen er det lærende. Sammen med regionerne står instituttet med en konkret opgave om at modernisere den tekniske del af Dansk Patientsikkerhedsdatabase, så systemet bedst muligt understøtter læring og patientsikkerhed, skriver Jens Winther Jensen.

PLO-formand glæder sig over ‘klare forbedringer’ i vigtigt lovforslag

Det første lovforslag, som skal bane vej for sundhedsreformen, førstebehandles i Folketinget i næste uge. Bliver lovforslaget vedtaget, bliver det regionerne, som fremover fastsætter patientantallet i almen praksis. Alligevel er PLO’s formand markant mere optimistisk end i februar, hvor lovforslaget blev sendt i høring.

Ad

Tidligere praktikant har snaget i 400 patientjournaler

400 gange har en tidligere praktikant lavet ulovlige opslag i patientjournaler i Region Hovedstaden. Regionen sætter gang i en større indsats for at beskytte patienters elektroniske journaler mod snageri. 

Mange patienter med knoglemarvskræft kan med fordel behandles i eget hjem

Behandlingen af knoglemarvskræft er for mange patienter noget, der foregår over flere år og er forbundet med langvarige behandlingsdage på hospitalet plus transporten til og fra. Et nyt dansk studie viser nu, at mange patienter med fordel kan behandles i eget hjem. Måske kan denne patientgruppe endda selv tage deres medicin, siger overlæge Thomas Lund.

Se flere jobs