Krisesamtaler i Region Syddanmark er populære blandt praksislæger

Siden 2019 har praktiserende læger i Region Syddanmark haft mulighed for at tage et særskilt honorar for krisesamtaler med deres patienter, som de eneste i landet. Det har været populært blandt lægerne, som ønsker ordningen udbredt til resten af landet. En manøvre der, ifølge PLO, vil koste regionerne ca. 36 mio. kr. årligt.

Annonce

Årlig samtale med multisyge skaber overblik for både borgere og praktiserende læger

Manglende rutiner med multisyge patienter fik overblikket til at glippe for Lægerne Kanaltorvet 8 i Albertslund. Men en årlig samtale om kroniske sygdomme bygget op om en ny digital platform har vist sig at give mening for både praktiserende læger og patienter. Gigtforeningen ser også et stort kvalitetsløft ved årlige samtaler.

Opfordring til behandlere: Indberet hudreaktioner på diabetesteknologi som bivirkning

Dansk forskning peger på, at en betydelig del at børn og unge, som bruger insulinpumpe og sensor til at holde hånd i hanke med deres type 1-diabetes, døjer med eksem på grund af diabetesteknologien. Forsker opfordrer behandlere til at indberette hudreaktioner som bivirkninger og dermed give virksomhederne bag teknologien et incitament til at gøre noget ved det.

Annonce

Forum for mænds sundhed: Mænds sundhed skal højere op på dagsordenen

Mænd kommer ofte alt for sent til lægen, og overdødeligheden indenfor en række sygdomme peger på stor kønslig ulighed i sundhed, mener Forum for Mænds Sundhed. Selvom sidste uges sundhedsreform ikke nævner mænds sundhed med et ord, så er der alligevel positive takter, mener formand Svend Aage Madsen.

Annonce

Heino Knudsen: Region Sjælland vil være en friregion

Administrativt arbejde og unødvendige registreringer skal væk. Region Sjælland håber at få lov til at blive en friregion. »Vi bør sætte fagligheden mere fri,« siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

Annonce

Abekopper: Frygt for biologisk terror drev udviklingen af Bavarian Nordics vaccine

Stifter og tidligere bestyrelsesformand i Bavarian Nordic, Asger Aamund, fortæller historien om, hvordan virksomhedens koppevaccine blev til i de sene 90’ere og tidlige 00’er. Her endte en udbredt frygt for biologisk terror med at være årsag til finansiere den forskning, der ligger til grund for markedsføringen af virksomhedens koppevaccine.

Den første lille prut er slået

Den nye politiske aftale om en sundhedsreform anviser en rigtig retning, men den er langtfra nogen reform af det nære sundhedsvæsen.

Se flere jobs