Hovsaforskeren i hepatitis på Hvidovre 

Professor og overlæge Jens Bukh har indskrevet sig i virusforskningens historie med en række opdagelser, der har gjort det muligt at kurere en af verdens mest hårdnakkede virussygdomme, hepatitis C, som kan føre til både skrumpelever og leverkræft. Men at han overhovedet blev forsker, var et rent tilfælde, fortæller Jens Bukh bl.a. i dette portræt i serien Dansk klinisk forskning i verdensklasse.

*|INTERESTED:Temaer:Hjerter|*

Kære {{ first_name,fallback= }} {{ last_name,fallback= }} 

Hjælp os med at kåre Danmarks Bedste Hospitaler 2022

Det er ved at være sidste mulighed, hvis du vil være med til at påvirke kåringen af Danmarks Bedste Hospitaler 2022. Dit bidrag som speciallæge er vigtigt, når Dagens Medicin i begyndelsen af det nye år igen rangordner landets sygehusafdelinger inden for mere end 60 behandlings- og undersøgelsesområder.

Som tak for hjælpen sætter vi et ophold på Hindsgavl Slot på højkant. Ved lodtrækning findes vinderen af et weekendophold for to personer i smukke omgivelser til en værdi af 3.598 kr. Opholdet inkluderer bl.a. middag, overnatning og morgenmad. Læs mere om Hindsgavl Slot her.

Vi håber på din hjælp til at vægte indikatorerne, når vi i den kommende tid trækker tal ud af alle tilgængelige databaser over den kliniske kvalitet i Danmark. Sidste år fik vi hjælp fra flere 1.100 speciallæger.

På forhånd tak.

Med venlig hilsen
Rikke Esbjerg
Chefredaktør

Ad

Ad

Annonce

*|END:INTERESTED|* *|INTERESTED:Temaer:Diabetes|*
Annonce

*|END:INTERESTED|* *|INTERESTED:Temaer:Cancer|*
Annonce

Ad

Ad

*|END:INTERESTED|*

Sådan gik det lægerne til regionsvalget

RV21: Der er næsten fuldt hus i Nordjylland, hvor fire ud af fem læger, der stillede op til regionsrådet, kom ind. Ulrich Fredberg (V) ser ud til at blive valgets største lægelige stemmersluger.

Annonce

Fagprofessionelle kommer med bud på prisen for fremtidens psykiatri: »Alternativet er langt dyrere«

Få uger før det faglige oplæg til den længe ventede psykiatriplan er klar, vurderer en gruppe af fagprofessionelle nu, at de nødvendige forbedringer af området samlet kommer til at koste minimum 4,5 mia. kr. i drift årligt. Dertil foreslår de en engangsinvestering på 3,5 mia. kr. til kapacitetsudvidelser. Forslaget skal bøje behovet for ambitiøse investeringer på området i neon over for politikerne, fastslår folkene bag.

Læger skal undgå skyld og skam

LÆGEDAGE: Når et patientforløb ikke går som ventet og ender med et ulykkeligt udfald, kan læger og andet sundhedspersonale blive ‘second victim’ og slås med skyld og skam. Det er emnet for et af årets kurser på lægedage. Åben dialog og at turde at være i sårbarheden er vejen til en nødvendig kulturændring, siger underviser på kurset Katja Schrøder, der har beskæftiget sig med området i ti år.

Ad

Patientforening: Danmark halter bagud på ME

Patientforeningen for ME-ramte er mildt sagt frustrerede over, at Danmark går enegang, når det gælder guidelines til behandling af sygdommen. De britiske sundhedsmyndigheder har netop udsendt nye guidelines, der fastslår, at ME ikke er en funktionel lidelse, men er en særskilt biomedicinsk lidelse.

Annonce

Se flere jobs