Invitation til politisk høring: Hvordan skal fremtidens kræftbehandling se ud?

15. januar i år overleverede Sundhedsstyrelsen sit faglige oplæg til Kræftplan V til sundhedsminister Sophie Løhde (V). Oplægget rummer en række initiativer og anbefalinger til en mere sammenhængende og individualiseret indsats over for mennesker med kræft. 

Nu har embedsværket spidset blyanterne og sat sig ved skrivebordene for at færdiggøre regeringens oplæg til en ny kræftplan.

Men hvordan kan den nye Kræftplan V sikre mere sammenhæng, bedre kvalitet og styrket innovation for danske kræftpatienter fremover? 

Med afsæt i Sundhedsstyrelsens faglige oplæg stiller Dagens Medicin skarpt på de spørgsmål ved en politisk høring onsdag 2. april kl. 11:45-16:00 i Fællessalen på Christiansborg.

Her vil fagfolk, eksperter og politikere diskutere og give deres indspil til, hvordan Kræftplan V kan sikre, at patienter i Danmark også fremover kan få kræftbehandling i verdensklasse.

Dagens Medicin vil gerne invitere dig til denne høring. Her kan du både lytte til argumenterne og dele dine egne synspunkter.

Læs mere og tilmeld dig den politiske høring her.

Jesper Bernstorf Jensen, chefredaktør

Dagens Medicin

140 læger taget i klokkeklart regelbrud: Nu er flere af sagerne strandet

140 praktiserende læger blev sidste år opdaget i at tage penge for at behandle sig selv. Men selvom det er i strid med overenskomsten, er 44 af sagerne fortsat ikke afgjort. Det udstiller svagheden ved det nuværende sanktionssystem, mener regionsrådsmedlem. Ifølge PLO er det regionens eget ansvar at sagerne ikke for længst er afgjort.

Annonce

Annonce

PLO-formand: Manglende aftaler om differentiering er Danske Regioners ansvar

Kritikken skyder helt ved siden af, når Bo Libergren (V) giver PLO’s manglende samarbejdsiver skylden for, at et nyt lovindgreb nu truer med at fastsætte patientantallet over hovedet på almen praksis. Det mener PLO’s formand, som i stedet kritiserer Danske Regioner for at have nølet sit ansvar for lægedækningen.

Ad

Læge-opfindere laver aftale om offentlig-privat samarbejde

Region Hovedstaden har indgået aftale med to lægelige opfindere. Aftalen skal sikre den størst mulige åbenhed om, hvordan arbejdet som offentligt ansat læge kan kombineres med rollerne som grundlægger, medejer og konsulent i et privat firma.

Hvornår har du sidst haft en tilknytningssamtale, chef?

Manglen på arbejdskraft i både sundhedsvæsenet og ældreplejen er et komplekst problem, der kræver indsatser på flere fronter. En af forfatterne bag den nye bog ‘Hjælp, vi mangler kolleger!’ fortæller om to af de ting, der kan være med til at skabe en mere attraktiv arbejdsplads.

Ad

Ad

Ad

Annonce

Forudsigelig tvang

Regeringens aktuelle lovforslag, der vil indføre en national fordeling og styring af lægekapaciteter i det almenmedicinske tilbud, er et direkte udtryk for, at Danske Regioner og PLO ikke har formået at løse opgaven med lægedækning i hele landet.

Åbent brev: Husk nu dem, som er hårdest ramt af psykisk sygdom

I et åbent brev fra Dansk Psykiatrisk Selskab lyder opfordringen til Christiansborg, at politikerne husker på, at en solid investering i en kapacitetsudvidelse i den regionale psykiatri vil være til gavn for de patienter, der er hårdest ramt af psykisk sygdom.

Se flere jobs