Formanden, der kæmper for den nære relation

Selvom det lå i kortene, at Jørgen Skadborg ­skulle være formand for PLO, blev formandsskiftet mere hektisk end planlagt. Timingen var elendig, men det var hans tur. I forhandlingsrummet kæmper han for at ­bevare retten til den nære patientkontakt.

Annonce

Annonce

Kong Søren den første

Efter flere års tilløb som nummer to på listen over de mest magtfulde personer i den danske sundhedssektor er Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm strøget forbi statsminister Mette Frederiksen, og er i år nummer ét på listen.

Annonce

Sygehus Lillebælt udvider samarbejde med praksissektoren

Specialister fra Sygehus Lillebælt vil også fremover tage turen ud i praksissektoren og lægge en plan for udvalgte patienter i samarbejde med patientens egen læge. Det sker takket være en bevilling på 3,5 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden. 

Ad

Lavdosis CT-skanningssagen fra Silkeborg bør underkastes uvildig undersøgelse 

Håndteringen af lavdosis CT-sagen og udredning af lungekræft hos patienter med vage symptomer er blevet kaldt den største forvaltningsskandale i regionernes historie. Her er to af hovedpersonernes gennemgang af sagen, der endte med et påbud fra Sundhedsstyrelsen om at stoppe brugen af lavdosis CT på Diagnostisk Center, Regionshospitalet Silkeborg.

Ad

Magtliste afspejler nye tendenser

Den massive mangel på arbejdskraft i sundhedssektoren i disse år betyder, at de tektoniske magtplader under sundhedsvæsenet er ved at forskyde sig i en retning, der potentielt kan give de forskellige faggrupper meget mere magt, end de har i dag.

Magten og æren

Med magtlisten må vi tænke på, at en stor del af disse indflydelsesrige personer netop sidder med magten og ansvaret for, at vi får et sundhedsvæsen i balance. Der er ikke nemme løsninger, og dogmer og privilegier kan blive udfordret. Men vil vi have et bæredygtigt sundhedsvæsen, hvor opgaver og ressourcer er i balance, så skal der ske noget.

Ad

Ny ydelse i overenskomsten: Nordjyske læger gjorde en ekstra indsats for sårbare børn

Lægerne i nordjyske Nibe har gennem en årrække lavet et stort opsøgende arbejde for at få børn ind i konsultationen, hvis de er udeblevet fra de almindelige børneundersøgelser. Der blev afsat en dobbelttid til disse børn, der ofte har været fra sårbare familier. Nu er ydelsen skrevet ind i overenskomsten mellem PLO og Danske Regioner.

Se flere jobs