Nyt håb til kronikere: Forsøgsordning skal flytte dyre behandlinger fra sygehuse til speciallægepraksisser

1. juli træder en treårig forsøgsordning i kraft, der giver regionerne mulighed for at forhandle fortrolige rabatter på tilskudsmedicin og samtidig flytte behandlingen væk fra sygehusene. Ordningen skal slå tre fluer med ét smæk og give flere patienter med kroniske sygdomme hurtigere adgang til innovativ og dyr medicin med offentligt tilskud, samtidig med at industrien øger sin omsætning, mens regionerne sparer penge.

Annonce

Læger med ild i sjælen skal bære den grønne omstilling frem

En klimapolitik gør det ikke alene, men hvis ildsjælene rundt omkring i sundhedsvæsenet får organisatorisk opbakning, kan det gøre en stor forskel for den grønne omstilling. Det er Dansk Selskab for Almen Medicin et godt eksempel på, siger Karolina Lewandowska, speciallæge i almen medicin og bestyrelsesmedlem i foreningen Læger for Klimaet.

Annonce

Ad

Patient død efter medicinforveksling

En patient er død under en operation i Region Hovedstaden efter, at Tranexamsyre ved en fejl blev sprøjtet ind i rygmarvskanalen i stedet for bedøvelsesmidlet bupivacain, hvilket førte til kramper, hjertestop og død.

Ad

Ad

Med mod skal sundhedsvæsenet ledes

Morten Ziebell anmelder: ‘Mod, magt og muligheder’ kan læses og bruges af mange faggrupper, fordi den med sin letlæselige og kondenserede form dækker utroligt mange aspekter af ledelse og tegner en retning for, hvordan vi løser sundhedsvæsenets udfordringer i fremtiden.

Ad

Annonce

»Man kan løfte sig selv og andre ved at tale om, at man er et uperfekt menneske«

Henrik Ømark, overlæge og formand for akutlægerne, har kæmpet med fagligt selvpineri i årtier. Der skulle gå 20 år, før han fik sat navn på, hvad der er i vejen med ham. Han lider af impostorsyndromet. »Man tror, at man er helt alene i verden med følelsen af skam, hvis man begår en fejl,« siger han.

Se flere jobs