National lungekræftscreening? Pilotprojekt har nået første milepæl

Projektgruppen bag det pilotprojekt med screening for lungekræft, som kan blive afgørende for en eventuel national udrulning af et screeningstilbud, har gjort sig de første værdifulde erfaringer. »Vi er meget bevidste om, at der vil blive lyttet til vores erfaringer i Sundhedsstyrelsen, i Sundhedsministeriet og på Christiansborg,« siger overlæge Michael Stenger, der leder projektet.

Annonce

Annonce

Fra 2029 kan medicinstuderende også uddannes i Herning

Fremover får medicinstuderende fra Aarhus Universitet mulighed for at gennemføre den kliniske del af lægeuddannelsen ved Regionshospitalet Gødstrup i Herning. Det skal forhåbentligt styrke rekrutteringen af læger i de mindre byer, lyder det fra dekanen på det sundhedsfaglige fakultet, Anne-Mette Hvas.

Ad

Knap 1 ud af 5 patienter indlagt med lungebetændelse dør inden for 90 dage

Omfattende dansk studie viser, hvordan det går patienter indlagt med lungebetændelse, hvor stor en andel der dør, og hvad de rent faktisk dør af. Selvom kun en meget lille del har alvorlig lungebetændelse, er dødeligheden høj, og det er bemærkelsesværdigt, siger læge og ph.d.-studerende Fatimah Al-Zergani fra Infektionsmedicinsk Afdeling ved Hvidovre Hospital.

Ad

Super-resistent MRSA spredes blandt børn i Europa

I 2023 fandt der et større udbrud af børnesår med MRSA sted i Danmark. Nu har forskere fra Statens Serum Institut fundet, at den samme stamme af super-resistent bakterie har bredt sig til ti lande i Europa. Det er noget, som vi følger nøje, siger sektionsleder Anders Rhod Larsen fra Referencelaboratoriet for Antibiotikaresistens ved SSI.

Annonce

Politiske dagsordener og skyld som ammunition: nyuddannede praktiserende læger risikerer at vende i døren

Som kommende praktiserende læger ser vi frem til at blive familielæger i egne klinikker. Men det nye lovforslag fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet, hvor regionerne bl.a. skal kunne beslutte, hvor mange patienter den enkelte praktiserende læger skal påtage sig ansvaret for, er bekymrende. Stregerne er trukket op og debatten raser henover hovedet på fremtidens praktiserende læger.

Ad

Ad

Kun hvert femte speciallægeselskab arbejder med bæredygtighed

En rundspørge foretaget af Dagens Medicin viser, at blot 20 pct. af de lægevidenskabelige selskaber har drøftet bæredygtighed på faglige møder, og at kun 2 selskaber har en bæredygtighedspolitik. »Forstemmende«, mener klimaprofessor.

Se flere jobs