hæmatologi
Mange patienter med knoglemarvskræft kan med fordel behandles i eget hjem
Behandlingen af knoglemarvskræft er for mange patienter noget, der foregår over flere år og er forbundet med langvarige behandlingsdage på hospitalet plus transporten til og fra. Et nyt dansk studie viser nu, at mange patienter med fordel kan behandles i eget hjem. Måske kan denne patientgruppe endda selv tage deres medicin, siger overlæge Thomas Lund.
vold mod sundhedspersonale
DSR: Vold mod sundhedsansatte er en velkendt problematik
Antallet af sager om fysisk og psykisk vold mod ansatte på hospitalerne i Region Hovedstaden er stigende. Det er fuldstændig uacceptabelt, lyder det fra Harun Demirtas, 1. næstforperson i Dansk Sygeplejeråd. Han mener, at regionsrådet som arbejdsgiver må på banen og sikre, at ingen ansatte behøver at gå på arbejde med frygt i kroppen.
overvægt
Ny forskningsportal er en revolution inden for fedmeforskning
Forskere har lanceret en portal til forskning i fedtvæv, der indeholder verdens største datasæt over fedtvævsbiopsier og gør det let at forske i fedtvævets betydning for bl.a. metabolisme og overvægt. Man kan på et øjeblik få adgang til information, der ellers ville have taget år at indsamle, lyder det fra Mikael Rydén, professor på Karolinska Institutet.
respiration
Blodprop øger risikoen for astma og åndenød
Dansk forskning har tidligere koblet blodpropper i ben og lunger til øget risiko for en hospitalsdiagnose med astma eller åndenød. Nu viser et nyt studie, at blodpropper i ben og lunger også er associeret til øget risiko for mildere former for astma og åndenød. Det er noget, som vi skal være opmærksomme på hos patienterne, siger professor og ph.d. bag studiet.
kultur
Boganmeldelse af ‘Hvordan transformerer vi sundhedsvæsenet?’: Læs den, og gør noget nu
Man savner en stemme fra almen praksis og et perspektiv på ‘driften’ fra eksempelvis Lægeforeningen, men derudover er det en anbefalelsesværdig bog, der favner både den konkrete, den principielle og den mere teoretiske tilgang til transformation. Det er en stor styrke, skriver Ole Thomsen, director, healthcare, PwC og forhenværende koncerndirektør i Region Midtjylland.
debat
Lægeforeningen og Apotekerforeningen: Sundhedsvæsenet kan frigøre ressourcer med generisk ordination
Læger vil få mere tid til patientbehandlingen, hvis de ikke skal notere handelsnavne,styrke og pakningsstørrelser, men alene skal forholde sig til aktivstof i lægemidlet, dosis og behandlingens varighed.
stikpillen
Skal klinikerne være bureaukrater, når sundhedsreformen er i havn?
Vi skal turde ansætte de rigtige fagfolk til at løse administrative opgaver, så klinikerne kan bruge deres kompetencer på det, de er bedst til.
tvangsflytning
Overlæger savner fælles løsning: Frygter at tvangsflytning fører til lægeflugt
94 læger med daglig base i Roskilde og Køge tvinges fra senest 1. september til også at arbejde på Nykøbing Falster. Overlægeforeningen har i månedsvis forsøgt at appellere til Region Sjælland om dialog, men føler sig afvist.
navne
Cheflæge bliver ny dekan på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet
Professor Karina Dahl Steffensen skal stå i spidsen for Aalborg Universitets sundhedsfakultet. Hun kommer fra en stilling som leder på Center for Fælles Beslutningstagen ved Sygehus Lillebælt.
praktiserende speciallæger
FAPS-formand: Vi har vist, at der er en ekstra kapacitet derude
Tre af landets regioner valgte at slippe aktiviteten løs hos de praktiserende speciallæger i slutningen af 2024. Nu er evalueringerne landet, og ifølge formanden for Foreningen af Praktiserende Speciallæger, viser evalueringerne, at der er en ekstra kapacitet at hente hos speciallægerne, hvis regionerne ønsker det.
respiration
Overlæge: Småbørn med akutte astmasymptomer skal behandles med hurtigtvirkende beta2-agonister
Et dansk studie viser, at det gavner helt små børn under seks år, hvis de ved akutte astmasymptomer behandles med hurtigtvirkende beta2-agonister. Det bør være standard i behandlingen af små børn med astmasymptomer, i stedet for at vi prøver at gætte os frem til, hvem der skal have denne form for behandling, og hvem der ikke skal, siger overlæge og lærestolsprofessor Bo Chawes.
- Engageret introduktionslæge til Hæmatologisk afdeling OUH
OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 08/05/2025 - Speciallæge til Børne- og Ungdomspsykiatri Syddanmark, ambulatorium 2 (nuværende Neuro Ambulatorium) i Odense
Børne- og Ungdomspsykiatri | Ansøgningsfrist: 09/05/2025 - Speciallæge til Børne- og Ungdomspsykiatri Syddanmark, Odense – ambulatorium 1
Børne- og Ungdomspsykiatri | Ansøgningsfrist: 09/05/2025 - Speciallæge ortopædkirurgi ved Sygehus Sønderjylland, Sønderborg
Sygehus Sønderjylland | Ansøgningsfrist: 09/05/2025 - Introduktionsstilling – Klinisk Genetik, Sygehus Lillebælt
Sygehus Lillebælt | Ansøgningsfrist: 11/05/2025 - Overlæge i Intern Medicinsk speciale til Medicinsk Afdeling, Vejle Sygehus
Sygehus Lillebælt | Ansøgningsfrist: 11/05/2025 - Overlege i gynekologi
Helse Møre og Romsdal | Ansøgningsfrist: 12/05/2025 - Introduktionsstilling i intern medicin ved De Fælles Medicinske Afdelinger på Esbjerg Sygehus
Esbjerg Sygehus Grindsted Sygehus Syddansk Universitetshospital | Ansøgningsfrist: 13/05/2025 - Vi søger en overlæge som har lyst til at være med til at videreudvikle reumatologien til gavn for patienterne
Sygehus Lillebælt | Ansøgningsfrist: 13/05/2025 - Speciallæge i lungemedicin til Medicinsk Afdeling, Vejle Sygehus
Sygehus Lillebælt | Ansøgningsfrist: 14/05/2025
Her kan du administrere dine tilmeldinger til vores nyhedsbreve.
Dagens Medicin
E-mail: dm@dagensmedicin.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K
Ansv. chefredaktør: Jesper Bernstorf Jensen