
Cheflæge oplever flere voldelige patienter: »Politiet er her cirka en gang om ugen«
Antallet af voldsepisoder på hospitalerne i Region Hovedstaden er steget markant, og sundhedspersonalet oplever en stadig mere udfordrende arbejdsdag. Både cheflæger og politikere ser nu nærmere på muligheden for øgede sikkerhedsforanstaltninger.
Politisk høring satte fokus på dilemmaer i Kræftplan V
Kræftplan V er lige om hjørnet, men hvordan skal ambitionerne i Sundhedsstyrelsens faglige oplæg spille sammen med mange andre presserende opgaver i det danske sundhedsvæsen? Det var onsdagens politiske høring om Kræftplan V med til at sætte fokus på.
På fire år vendte afdeling et dårligt arbejdsmiljø til en succeshistorie
Et stærkt ledelsesteam har på få år vendt højt sygefravær, rekrutteringsproblemer og dårligt arbejdsmiljø til en succeshistorie. Det har de gjort ved en række indsatser med fokus på at give lægerne større fleksibilitet og mere ansvar.
Christina Svanholm overtog lægehus på Lolland: Hver femte patient var på vanedannende medicin
Christina Svanholm har kastet sig over endnu et projekt på den lægefattige ø. Denne gang i Sakskøbing, hvor mødet med lægehusets 6.800 patienter har været en øjenåbner. Hun har igen kunnet rekruttere læger til sin praksis og vil ønske, at politikerne ændrer fokus væk fra, at læger skal bosætte sig i lægedækningstruede områder.
Har I projektet, der kan vinde Den Gyldne Tråd 2025?
Kommunal Sundhed hædrer igen i år årets bedste initiativ i det nære sundhedsvæsen med prisen Den Gyldne Tråd. Pia Kürstein Kjellberg, der sidder med i dommerkomiteen, opfordrer til at indstille for at synliggøre de mange lokale succeser. Indstil din kandidat senest 24. april.
Vælg Klogt anbefaler: Undgå unødige helbredstjek hos symptomfrie voksne
Helbredstjek til raske bliver mere udbredt, men kan belaste sundhedsvæsenet unødigt. Sådan lyder det fra patientforeninger og faglige selskaber, som sammen står bag en ny anbefaling fra ‘Vælg Klogt’.
Apotekerforeningen: Indførelse af generisk ordination vil gavne patienter, læger og apoteker
På baggrund af en nyere analyse vil Lægemiddelstyrelsen ikke entydigt anbefale eller fraråde indførsel af generisk ordination i Danmark. Apotekerforeningen er mere positiv, og ser flere fordele end ulemper. Samtidig opfordrer foreningen til at stole på apotekernes faglighed.
Mand idømt forvaring efter at have stukket læge med kniv
En 32-mand er idømt forvaring efter at have givet en 29-årig læge flere knivstik i halsen. Hændelsen skete på Psykiatrisk Center Amager i juni sidste år.
Nyt håb til kronikere: Forsøgsordning skal flytte dyre behandlinger fra sygehuse til speciallægepraksisser
1. juli træder en treårig forsøgsordning i kraft, der giver regionerne mulighed for at forhandle fortrolige rabatter på tilskudsmedicin og samtidig flytte behandlingen væk fra sygehusene. Ordningen skal slå tre fluer med ét smæk og give flere patienter med kroniske sygdomme hurtigere adgang til innovativ og dyr medicin med offentligt tilskud, samtidig med at industrien øger sin omsætning, mens regionerne sparer penge.

Aalborg Universitetshospital finder ny vicedirektør
Efter et år som konstitueret vicedirektør på Aalborg Universitetshospital er Lis Bjerregaard Riahi nu fastansat i stillingen.
Psykiatridirektør stopper i Region Midtjylland
Tina Ebler fratræder sin stilling som direktør for Psykiatrien i Region Midtjylland i en gensidig fratrædelsesaftale med regionen.
Aalborg Universitetshospital ansætter tre nye cheflæger
Nyremedicinsk Afdeling, Afdeling for Molekylær Diagnostik og Karkirurgisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital har alle det til fælles, at hver afdeling 1. april har fået en by cheflæge.
Psykiatridirektør i Region Syddanmark fratræder sin stilling
Anders Meinert Pedersen har haft sin sidste arbejdsdag som lægefaglig direktør i Psykiatrien i Region Syddanmark.
Esbjerg og Grindsted Sygehus udvider direktionen for at ruste sig til sundhedsreformens nye opgaver
Cheflæge Stefan Starup Jeppesen og kommunal sundhedsdirektør Claus Juul Fjeldgaard er nye direktører på Esbjerg og Grindsted Sygehus.

Forperson for Læger for klimaet skriver små anmeldelser til sig selv af alle læste bøger
Bøger giver altid Martin Schønemann-Lund, forperson for Læger for klimaet, nye perspektiver på tilværelsen. Når han skal tilbage til det trygge og velkendte, griber han den bratsch, han har spillet på, siden han var tre år gammel.
Med mod skal sundhedsvæsenet ledes
Morten Ziebell anmelder: ‘Mod, magt og muligheder’ kan læses og bruges af mange faggrupper, fordi den med sin letlæselige og kondenserede form dækker utroligt mange aspekter af ledelse og tegner en retning for, hvordan vi løser sundhedsvæsenets udfordringer i fremtiden.

Opdragelsens guidelines
Guidelines er ikke ensbetydende med ændret praksis. Men det kunne være en hjælp og burde være relativt simpelt at indbygge, at relevante guidelines kommer frem i en notifikation i den elektroniske patientjournal, skriver Andreas Pihl.
Et grønt råb om hjælp
Den grønne omstilling i sundhedsvæsenet har alt for længe været overladt til lokale ildsjæle og sporadiske initiativer, som uanset at de har været godt tænkt og har skabt resultater på den korte bane, jo slet ikke tilføjer den nødvendige acceleration og fart til processen.