Annonce

Nyt netværk for praktiserende læger i udsatte områder skal bekæmpe ulighed i sundhed

Det skal være mere attraktivt for praktiserende læger at nedsætte sig i udsatte områder. Det mener tre læger fra Grenaa, som vil samle 100 af landets mest patienttunge lægepraksisser i et nyt og stærkt netværk. Inspirationen er hentet i Skotland, hvor initiativet har kastet større arbejdsglæde, vidensdeling og mere indflydelse af sig.

»Når man går sammen, får man en stærkere identitet og stemme«

I Skotland og Irland har Deep End-projektet eksisteret i mere end 10 år og er i dag en velkendt spiller i det sundhedspolitiske landskab. Blandt netværkets praktiserende læger er det dog følelsen af fællesskab i et ofte isoleret lægejob, der angives som Deep Ends store styrke.  

Annonce

Annonce

Flere markante højdepunkter på årets EULAR 

Den årlige kongres for European Alliance of Associations for Rheumatology (EULAR) er slut, og vi ser tilbage på nogle af højdepunkterne fra kongressen, der i år blev afholdt i København.

Ad

Ad

Ad

Når et menneske rammes af psykisk sygdom, rammes hele familien

Menneskeliv er komplekse og ideen om, at vi kan reducere sindets problemer til mindre enheder, der kan adresseres hver for sig, er det problem, vi skal adressere. Det skriver Nina Tejs Jørring, forperson for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab, i en kommentar.

Krisesamtaler i Region Syddanmark er populære blandt praksislæger

Siden 2019 har praktiserende læger i Region Syddanmark haft mulighed for at tage et særskilt honorar for krisesamtaler med deres patienter, som de eneste i landet. Det har været populært blandt lægerne, som ønsker ordningen udbredt til resten af landet. En manøvre der, ifølge PLO, vil koste regionerne ca. 36 mio. kr. årligt.

Se flere jobs