Annonce

Annonce

Sundhedsordførere giver regeringen indspark til kommende reform

Sundhedsordførere mødes i øjeblikket på skift til møde i Sundhedsministeriet for at give deres input til en kommende sundhedsreform. Tre sundhedsordførere ser frem til at dykke ned bag regeringens overskrifter til en sundhedsreform.

Annonce

Ræset om hjertepatienterne: Godkendelse sender SGLT2-hæmmer i førertrøjen

EMA godkender Boehinrger Ingelheims og Eli Lillys SGLT2-hæmmer Jardiance til behandling mod hjertesvigt hos patienter med bevaret uddrivningsfraktion. Kardiologen Morten Schou, der har været med til afprøvningen af midlet, forventer, at Medicintilskudsnævnet også vil give behandlingen tilskud.

Annonce

Lægeformand: Forskning i kvindesygdomme kræver bred opmærksomhed

Det er et komplekst problem, når forskere oplever, at det er sværere at få midler til forskning i kvindesygdomme. Det kræver en bred indsats at løse, og det skal blandt andet gøres med bedre fordeling af offentlige forskningsmidler, mener formanden for Lægeforeningen.

Annonce

Fagfolk, fejltagelser og folkesundhed

Man kan være taknemmelig for, at helseopfordringer ikke automatisk bliver til påbud, fordi der er et politisk flertal for det. Før eller senere viser det sig, at ansvaret for helbredet heller ikke kan deles med fagfolk, skriver dr.phil og censor i Folkesundhedsvidenskab og Molekylær biomedicin, Per Betzonich-Wilken.

Annonce

Enig dommerkomité: Projekt Livets Afslutning vinder Den Gyldne Tråd 2022

På tværs af sektorer formår kommunerne Viborg, Silkeborg og Skive samt Hospitalsenheden Midt og almen praksis at gribe en problemstilling, der vedrører os alle, nemlig døden. På baggrund af stor borgerinddragelse har parterne bag projektet skabt en systematisk indsats, der giver borgere den sidste tid i livet, som de ønsker. For den indsats vinder Projekt Livets Afslutning Den Gyldne Tråd 2022.

Se flere jobs