Annonce

Inden længe skifter ansvaret for lægevagten i Region Sjælland hænder

1. oktober overtager Region Sjælland den samlede ledelse af den regionale lægevagt fra PLO. Det vil byde på flere opgaver til paramedicinere, og så er der markante ændringer på vej i nattetimerne. Hvor mange læger, der er indgået aftaler med, kan regionen dog ikke oplyse.

Nye studier cementerer effekten af ugentlig insulin

Resultaterne fra Novo Nordisks studier af firmaets ugentlige insulin er ifølge en af landets førende diabetesforskere, professor og overlæge Filip Krag Knop, så stærke, at der efter alt at dømme venter en snarlig myndighedsgodkendelse.

Annonce

Annonce

Kommuner opruster med APN-sygeplejersker

Esbjerg Kommune har ansat to APN-sygeplejersker, der skal hæve kvaliteten for multisyge borgere og generelt i sygeplejen. Aarhus har været så glade for sit team med APN-sygeplejersker, at kommunen ønsker at få flere.

Stor underdiagnosticering af endometriose

Forskningsprojekt ved Aarhus Universitet viser, at selvom endometriose rammer op mod hver tiende kvinde i den fødedygtige alder, så får mindre end to pct. stillet diagnosen i Danmark.

Ad

Allergen immunterapi kan måske forhindre astma i at udvikle sig

Analyse af data fra det store REACT-studie viser, at sublingual immunterapi virker lige så godt som injektioner i forhold til at skabe immunitet over for forskellige typer af luftvejsallergier. Desuden viser analysen, at behandling med allergen immunterapi ikke alene giver færre astmasymptomer, men også forebygger udvikling af mere svær astma. Dataene blev præsenteret på EAACI.

Ad

Her er de danske forskeres bidrag til årets EAACI 

Danske forskere kom til den årlige kongres for EAACI med forsøgsdata inden for behandling af eksem og allergi samt med ny forståelse af mekanismerne bag forskellige former for fødevareallergi.

Ad

Otte læger optaget i Kraks Blå Bog

Der er 8 læger blandt de 116 nye personer i Kraks Blå Bogs 2022-udgave. Det gælder bl.a. en forskningschef, de lægevidenskabelige selskabers formand og en praktiserende læge. 

Ad

Ad

Halvdelen af landet lægehuse indberetter nu data på patienter med KOL

Indberetningerne svarer dog kun til 10 pct. af de patienter med KOL, som følges i almen praksis, vurderer styregruppen bag Dansk register for Kronisk Obstruktiv Lungesygdom i sin seneste årsrapport. Det er for lidt, hvis tallene skal være repræsentative for patientpopulationen og løfte behandlingskvaliteten i Danmark. 

Se flere jobs