Region Syddanmark raser: PLO sætter sin rolle som liberalt erhverv på spil

PLO’s planer om at lukke 14 ud af 21 konsultationssteder i lægevagten i Region Syddanmark 1. oktober uden en ny aftale, får Region Syddanmark til at true med en voldgiftssag. »Konflikter af den her art rokker ved, om almen praksis fortsat kan være et liberalt erhverv,« lyder advarslen fra regionens chefforhandler. 

Annonce

Budgetforlig giver socialt udsatte en almen praksis

Over de næste fire år har Region Hovedstaden fået 11 mio. kr. til at udvide den allerede eksisterende flexklinik på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital med en almenmedicinsk funktion. Tilbuddet er målrettet socialt udsatte borgere, der enten ikke har en praktiserende læge eller har brug for mere fleksible rammer i deres sundhedstilbud.

Almen praksis får nye muligheder for at henvise patienter til speciallæger

Fra 1. oktober kan praktiserende læger få vurderet visse patienttyper hos en speciallæge inden for 30 dage. De nye enkeltstående konsultationer skal hjælpe almen praksis hurtigere videre med patienten. Det vækker glæde i de faglige miljøer, hvor aftalen dog også kritiseres for at være for snæver.

Annonce

Bred aftale om en 10-årsplan for psykiatrien er på plads

10-årsplanen for psykiatrien er landet. Den byder på en ‘her og nu-pakke’ og fem prioriterede indsatser herunder børn og unge. Planens finansiering kritiseres af Lægeforeningen og Dansk Psykiatrisk Selskab kalder det for en Psykiatriplan 1.

Annonce

EASD 2022: »Hvad betyder det for livet med diabetes?«

EASD giver god og opdateret viden, overblik over nye og væsentlige forskningsresultater og muligheder for at lære forskere at kende, som Diabetesforeningen måske bør samarbejde med, mener foreningens forskningschef, Tanja Thybo.

Ad

Ad

Ad

Allan Flyvbjerg: »Nu tager jeg et nyt modigt valg«

For seks år siden tog Allan Flyvbjerg springet fra dekan på Det sundhedsvidenskabelige fakultet på Aarhus Universitet til jobbet som direktør for Steno Diabetes Center Copenhagen. I en alder af 63 har han overraskende for mange meddelt, at han stopper med udgangen af september for at blive pensionist.

Ad

Torben K. Hollmann stopper som sektorformand

Efter ni år i FOA stopper Torben K. Hollmann som sektorformand for Social og Sundhed. Han har fået job som centerchef for Center for sundhed og ældre i Næstved Kommune.

Sygehus Lillebælt udvider samarbejde med praksissektoren

Specialister fra Sygehus Lillebælt vil også fremover tage turen ud i praksissektoren og lægge en plan for udvalgte patienter i samarbejde med patientens egen læge. Det sker takket være en bevilling på 3,5 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden. 

Se flere jobs