Færre patienter til flere læger er ikke løsningen

Flere læger er det samme som at øge portoen eller sætte mere politi på gaden. Færre patienter er at gøre chokoladebaren mindre eller lægge færre gram kød i bakken. Det er set før, og det virker nu og her, men i længden går problemet ikke væk. Der skal nytænkning til, skriver konsulent og ekstern lektor på CBS, Mikael Elkan. 

Annonce

Coronakrise har ikke givet øget travlhed hos Praktiserende Lægers Arbejdsgiverforening

Under coronakrisen har telefonerne været rødglødende i almen praksis. Hos de Praktiserende Lægers Arbejdsgiverforening har man dog ikke oplevet den samme travlhed. »Jeg tror, at det handler meget om, at vi i almen praksis i forvejen er vant til at reagere på forandringer i vores hverdag og derfor ofte løser problemerne selv,« siger PLA-formand.

Annonce

Regeringen vil præsentere udspil til sundhedsreform i første kvartal af 2022

Regeringen vil præsentere sit udspil til en sundhedsreform og invitere til politiske forhandlinger i første kvartal af 2022, siger statsministeren.

Annonce

Glem alt om corona: De gamle kommer – hvad gør vi?

Mens coronavirussen løber med opmærksomheden er der politisk intet gjort for at imødegå de virkelige trusler mod sundhedsvæsenet, nemlig de kommende års eksplosion i antallet af ældre, den akutte mangel på plejepersonale og den massive deltidskultur blandt sygeplejersker. Der foreligger ingen analyse, ingen plan, ingen finansiering, skriver Jonatan Schloss, adm. direktør i Komponent – Kommunernes udviklingscenter, i sin nytårstale.

Lægeforeningen: Lad os sige farvel til et fuser-år og goddag til et festfyrværkeri af reformer i 2022

2021 blev på mange måder udskydelsernes år. Sundhedsreformen blev udskudt, og det samme skete for det faglige grundlag for den mindst lige så nødvendige tiårsplan for psykiatri. På samme måde må man spejde efter regeringens plan og tiltag mod børn og unges druk og tiltag mod ulighed i sundhed. På positivsiden har regeringen lyttet til Lægeforeningens forslag til at sikre bedre lægedækning og har droppet planen om en såkaldt tjenestepligt. Men 2022 må ikke blive en ny fuser. Der er brug for et festfyrværkeri af politiske tiltag på sundhedsområdet.