Annonce

Annonce

Psykologer: Psykiatrien er under massivt pres

Der er stor mangel på ressourcer og behandlingskapacitet i psykiatrien, og det har store konsekvenser for både patienter og pårørende. Det viser en ny undersøgelse foretaget blandt psykologer ansat i psykiatrien.

Ole Thomsen om amputationsskandale: »Principielt er det bare mit ansvar«

Koncerndirektøren i Region Midtjylland påtager sig ansvaret for, at mere end 90 midtjyske patienterne kunne have beholdt et eller begge ben, hvis de tidligere havde modtaget amputationsforebyggende behandlinger i form af bypass-operation eller ballonudvidelse. Han påpeger, at selvom karkirurgien i Viborg og Aarhus har lavere aktivitet i forhold til særligt Kolding, afviger regionen ikke fra landsgennemsnittet.

Annonce

Jonatan Schloss: Lægevagten er truet på nationalt plan

Patientsikkerhedsmæssigt, samfundsøkonomisk og tilgængelighedsmæssigt havde vi i Danmark indtil for ti år siden et unikt godt system for lægevagten. Det har vi ikke mere, skriver Jonatan Schloss, direktør for Komponent og tidligere direktør i PLO, i en kommentar. 

Ad

Psykiatrifondens stifter, psykiater Jes Gerlach, er død

Et meget betydningsfuldt menneske for psykiatrien i Danmark og for udbredelsen af forståelse og viden om psykisk sygdom er gået bort. Speciallæge i psykiatri Jes Gerlach blev 83 år. Jes Gerlach stiftede Psykiatrifonden i 1996, i dag en støt voksende organisation, der arbejder for at forebygge psykisk sygdom og nedbryde de mange fordomme, mennesker med psykisk sygdom stadig møder.

Økonomisk straf rammer udbudsklinik i Tønder

For stor udskiftning i lægebemandingen fik sidste år Region Syddanmark til ad to omgange at opkræve en bod af det firma, som driver regionens udbudsklinik i Tønder. Og sådan vil det formentlig fortsætte indtil udgangen af 2023.

Se flere jobs