Sådan vil Region H stramme kontrollen med praksissektoren

På baggrund af en række svindelsager har embedsværket i Region Hovedstaden nu fremlagt otte forslag til, hvordan kontrollen med praksissektoren kan forbedres. Forslagene mødte bred opbakning på regionsrådsmødet tirsdag aften. PLO erkender behovet for mere transparens, men nogle af forslagene er dog for vidtgående, lyder det. 

Annonce

Praktiserende speciallæger får ny overenskomstaftale

FAPS og regionerne har forhandlet en ny overenskomstaftale for de praktiserende speciallæger på plads. Aftalen har blandt andet fokus på tættere samarbejde med almen praksis og skal give bedre speciallægedækning i yderområder.

Annonce

Kras kritik af Sundhedsplatformen i ny bog

Det sjællandske sygehusvæsens it-system, Sundhedsplatformen, er kernen i en ny debatbog skrevet på initiativ af overlægerne Niels Bentzon og Jacob Rosenberg og med bidrag fra bl.a. en tidligere sundhedsminister, eksperter inden for økonomi og datalogi samt en lang række sundhedsprofessionelle.

Annonce

Finerenone imponerer ved EASD

Finerenone kan være på vej til at blive godkendt i blandt andet Danmark inden for kort tid. Nye resultater fra forsøg med lægemidlet indikerer, at det er både hjerte- og nyrebeskyttende.

Annonce

Kræftens Bekæmpelse: Lovgivning kan ændre unges drukkultur

Regeringen og Folketinget har med den lovede forebyggelsesplan en oplagt mulighed for at reducere danske børn og unges skadelige alkoholforbrug og vise, at de tager kommende generationers trivsel og sundhed alvorligt. Men skal det lykkes, må de mest effektive værktøjer tages i brug – ikke mindst er det nødvendigt med en 18 års aldersgrænse for køb af alle slags alkohol.

Her kan du administrere dine tilmeldinger til vores nyhedsbreve.


Dagens Medicin

E-mail: dm@dagensmedicin.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K

Ansv. chefredaktør: Rikke Esbjerg