Annonce

Statistiknørderi giver tilfredse patienter på Østerbro

I Frederik Teberings lægeklinik skal patienterne kunne komme igennem på telefonen på under fem minutter, og alle patienter, som har ringet inden kl. 10, skal have tilbudt en tid samme dag. Der er fokus på egen arbejdsglæde og serviceniveauet over for patienterne.

Annonce

Sygeplejerske: Tal om afføring i almen praksis

Omkring hver tredje dansker skønnes at have problemer med afføringen, og problemerne rammer både børn, unge og ældre. Gerd Johsen, der er sygeplejerske med speciale i afføringsproblemer, opfordrer til aftabuisering af emnet.

Annonce

Nye genstandsgrænser for alkohol fra Sundhedsstyrelsen

Anbefalingerne for indtag af alkohol er blevet ændret for første gang siden 2010. De nye anbefalinger fokuserer særligt på helt at undgå alkohol for de under 18-årige og på at undgå umådeholdent indtag. Som noget nyt er genstandsgrænserne ens for mænd og kvinder.

Bedre spørgsmål skal styrke rehabilitering af patienter med KOL

Et tyskudviklet spørgeskema til KOL-patienter er bedre til at opspore angst og undgåelsesadfærd end det nuværende HADS-skema, der typisk benyttes i almen praksis. Det mener en overlæge og en psykolog, som derfor har oversat skemaet til dansk og nu tester det i samarbejde med Rehabiliteringsklinikken i Vejle.

Se flere jobs