Spirometrier i almen praksis: Flyet, der aldrig lettede

Der blev udført markant færre spirometrier i almen praksis i årene 2016-2019, end den nationale lungestrategi lagde op til. Det viser en ny VIVE-rapport, der samtidig tegner et billede af et område præget af manglende gennemsigtighed.

Annonce

Nye rammer for sjællandsk lægevagt vedtaget

Regionsrådet i Region Sjælland har vedtaget rammerne for den nye lægevagt, som regionen overtager ansvaret for 1. oktober 2022. Forude venter en større rekrutteringsudfordring.

Behandlerteams giver lægen kolleger at sparre med

Teamarbejde kan være med til at forebygge udbrændthed blandt praktiserende læger, mener Holger Kjær, der sammen med en lægekollega driver en praksis i Horsens. Her har de gode erfaringer med at give behandlersygeplejersker udvidede beføjelser.

Annonce

Forskere vil udvikle kvalitetsindeks for almen praksis

Fordelingen af opgaverne og de forskellige behandlerroller i almen praksis bør undersøges, mener forskere fra Forskningsenheden for Almen Praksis under SDU, der desuden vil have et redskab til at måle kvaliteten.

Evaluering: Patienterne er glade for behandlerteams i almen praksis

En forskningsbaseret evaluering af patienttilfredsheden med behandlerteams i en lægepraksis i Horsens, hvor sygeplejersker står for de fleste konsultationer, afslører høj grad af tilfredshed. Samtidig viser registerdata, at sygeplejerskerne henviser langt færre til røntgen end sammenlignelige klinikker, uden at det ifølge forskningsleder ser ud til at gå ud over kvaliteten.

Annonce

Uden datafokus løser vi ikke sundhedsudfordringen

Der er mange bud på, hvordan sundhedsvæsenet kan holde trit med efterspørgslen. Men det, der kan flytte danskernes sundhed op og omkostningerne per person ned, glemmes, nemlig data, koordinering og risikovurdering. Det skriver Jonas Knudsen, CTO i den globale it-virksomhed Dedalus.

Ad

Se flere jobs