Dagens Medicin er klar til at Dække ERS 2022 – Følg med fra på mandagER

Kære    

Så er det igen ved at være tid til årets store kongres for European Respiratory Society (ERS). Denne gang mødes verdens førende forskere og læger inden for lungesygdomme i Barcelona for at se tilbage på forskningsåret, der er gået.

Igen i år er Dagens Medicin på pletten med det bedste fra kongressens store internationale nyheder, og så har vi naturligvis et særligt blik for det, som de danske forskere og læger tager med sig til Spanien.

Fra dansk side kan vi allerede nu se, at der kommer en bred pallette af meget interessante forskningsresultater inden for blandt andet udvikling af lungesygdomme hos børn. De resultater kommer fra en række forskere fra Copenhagen Prospective Studies on Asthma in Childhood (COPSAC) og viser blandt andet effekten på barnets risiko for udvikling af falsk strubehoste, at mor tager D-vitamin og fiskeolie under graviditeten.

Derudover kommer danske forskere også med resultater, der viser, hvad astma koster det danske samfund om året, mens forskere og læger fra Odense Universitetshospital har interessante resultater med vedrørende identifikation af blodpropper i lungerne med ultralyd.

Selvfølgelig har vi også øjne og ører åbne for de internationale resultater, der kommer frem på kongressen. Indtil videre er vi blevet lovet interessante nyheder vedrørende brugen af e-cigaretter blandt unge, betydningen af dieselforurening for specielt kvinders risiko for udvikling af lungesygdomme og kunstig intelligens, der ud fra en persons stemme kan afgøre, om personen har KOL eller COVID-19.

Allerede nu kan du læse vores tre optaktsartikler, hvor henholdsvis professor og overlæge Charlotte Suppli Ulrik, professor og overlæge Celeste Porsbjerg og overlæge og forskningsleder Christian B. Laursen ser frem mod årets ERS.

Mandag 5. september og tirsdag 6. september udkommer vi først på eftermiddagen med nyhedsbreve fra kongressen, inden vi onsdag 7. september runder af med de vigtigste danske og internationale højdepunkter.

Hele materialet samles i en sektion på Dagens Medicins hjemmeside, der kan anvendes som reference for alle interesserede.

Hvis du ikke er interesseret i at modtage Dagens Medicins ERS-nyhedsbrev, så kan du afmelde det herunder.

Med venlig hilsen
Asser H. J. Pelle
Redaktionschef