Læger skal undgå skyld og skam

Når et patientforløb ikke går som ventet og ender med et ulykkeligt udfald, kan læger og andet sundhedspersonale blive ‘second victim’ og slås med skyld og skam. Det er emnet for et af årets kurser på lægedage. Åben dialog og at turde at være i sårbarheden er vejen til en nødvendig kulturændring, siger underviser på kurset Katja Schrøder, der har beskæftiget sig med området i ti år.

Annonce

Ledelse koster kræfter – og det er ok at få hjælp

Stigende administrative krav og udviklingen mod større praksisser med flere ansatte kræver mere fokus på ledelse i almen praksis end tidligere. Hver anden praktiserende læge lider i dag af udbrændthed, og netop det vil ledelseskonsulent Mikael Elkan imødekomme ved at klæde lægerne bedre på til ledelsesmæssige og organisatoriske opgaver, der kan koste arbejdsglæde i hverdagen.

Annonce

Værdifuld hjælp for ny praksis

De havde begge to forladt deres tidligere praksis i jagten på større arbejdsglæde og ville være sikre på et match. Rikke Sund og hendes praksismakker fik hjælp af Mikael Elkan til blandt andet personlighedsprofiler og kortlægning af fælles værdier, før de sprang ud i deres nye kompagniskab.

Annonce

Personlighedsprofiler gør samarbejdet bedre

I den lille kompagniskabspraksis var der brug for hjælp til mere klar kommunikation og til at skabe et teamwork med bedre forståelse for hinanden. Hjælpen til bedre personaleledelse fik de udefra.

Ad

Ad

Unge læger satser på egen praksis i Thy

12 læger, der er i gang med hoveduddannelsen i almen medicin, har givet hinanden håndslag på at blive i Thy som praktiserende læger. Et godt uddannelsesmiljø og fagligt fællesskab trækker unge læger til området.

Ad

Store forskelle i udskrivning af uhensigtsmæssige lægemidler

På tværs af landet er der store forskelle i, hvor flittigt praktiserende læger har gang i receptblokken, når det gælder potentielt uhensigtsmæssige lægemidler, viser nyt studie. Medicinudskrivning er en kompliceret verden, siger forsker bag.

    Se flere jobs