I denne udgave af Dagens Medicins psykiatri-nyhedsbrev sætter vi fokus på ADHD, hvor et stort dansk studie bl.a. viser, at tre ud af fire voksne med ADHD dropper ud af deres medicinske behandling inden for fem år. Det er bekymrende ifølge Per Hove Thomsen, som er en af forskerne bag studiet.  

Et andet dansk studie, som er det hidtil største af sin slags, viser, at sprogvanskeligheder spiller en stor rolle i de udfordringer, som børn med ADHD har i forhold til venner og skole. Klinikere skal være mere opmærksomme på dette, fordi sproget ikke forbedres, bare fordi barnet behandles for ADHD, siger forsker.I et tredje dansk studie viser forskere fra Aarhus, at samme gener er på spil, når personer med autisme også udvikler spiseforstyrrelser, men til gengæld ses der ikke genetisk overlap mellem ADHD og spiseforstyrrelser.

Tre ud af fire voksne med ADHD dropper ud af deres medicinske behandling

Flere og flere voksne får stillet en diagnose med ADHD, og flere kommer også i medicinsk behandling. Selvom medicin kan forbedre langtidsprognosen for de fleste med ADHD og derfor er en vigtig del af behandlingen, har tre ud af fire danskere med ADHD alligevel droppet medicinen inden for fem år, viser studie.

Annonce

Sprog spiller stor rolle i udfordringerne hos børn med ADHD

Dansk studie, der er det største af sin slags til dato, belyser, hvordan sproglige vanskeligheder spiller en stor rolle i de udfordringer, som børn med ADHD har i forhold til venner og skole. Klinikere skal være mere opmærksomme på sproglige vanskeligheder hos børn med ADHD, fordi sproget ikke forbedres, bare fordi barnet behandles for ADHD, siger forsker.

Annonce

Genetisk sammenhæng mellem spiseforstyrrelser og autisme – men ikke ADHD

De samme gener er på spil, når personer med autisme også udvikler spiseforstyrrelser, viser ny dansk forskning. Studiet finder til gengæld ikke noget genetisk overlap mellem ADHD og spiseforstyrrelser. Forskningen viser også, at angst eller depression ofte går forud for udvikling af spiseforstyrrelser hos personer med autisme eller ADHD.

Hvad synes du om dette nyhedsbrev?

Da vi har lanceret en ny type nyhedsbreve, vil vi meget gerne høre din mening, så vi kan gøre det endnu bedre. Både ris og ros er meget velkomment.