Forskere på ERS: Så meget koster astma det danske samfund

Astma er ikke bare en byrde for dem, som lider af lungesygdommen. Astma koster også samfundet milliarder i tabt arbejdsfortjeneste, sundhedsudgifter og velfærdsomkostninger. Vi bør finde inspiration i Finland eller Storbritannien for at få flere personer med astma til at være velbehandlede, siger forsker.

Annonce

Annonce

Danske forskere har kortlagt symptomer på astma i den tidlige barndom

Forskere har lavet en karakteristik af, hvilke børn der tidligt i livet får mange astmasymptomer. Resultaterne kan hjælpe med at identificere de børn, hvor det måske kan være en god idé at starte den forebyggende behandling op tidligere, så børnenes sygdomsbyrde mindskes.

Bakterierelateret børneastma forsvinder med alderen

For næsten 20 år siden fandt forskere ud af, at bakterier i luftvejene hos spædbørn øger risikoen for at udvikle astma tidligt i barndommen. Nu viser det sig, at bakterierne ikke øger risikoen for astma senere i livet.

Fiskeolie og D-vitamin reducerer risikoen for falsk strubehoste

Hvis mor indtager fiskeolie eller højdosis D-vitamin under graviditeten, reducerer det hendes ufødte barns risiko for at udvikle falsk strubehoste med op til 40 pct. Fiskeolie og D-vitamin kan have indflydelse på immunforsvaret, siger forsker.