Annonce

Bedre arbejdsmiljø gavner også patienterne

Hvis lægerne overlader konsultationsrummet i almen praksis til sygeplejerskerne, kan det være til gavn for både patienter og arbejdsmiljø, mener praksislæge Søren Olsson. Hos Lægerne Sløjfen i Aalborg er det derfor sygeplejerskerne, der står for de fleste konsultationer, mens lægerne superviserer.

Nyt netværk skal styrke vidensdeling og kvalitetsudvikling i almen praksis

Fire forskningsenheder for almen praksis står bag et nyt nationalt initiativ, VID, som skal samle, omsætte og implementere viden og værktøjer til kvalitetsudvikling samt evaluere implementeringsindsatser i almen praksis. Det treårige projekt støttes med op til 10 mio. kr. fra Kræftens Bekæmpelse.

Annonce

Annonce

Type 2-diabetes forsvinder i ét ud af 20 tilfælde

Et stort studie fra Skotland viser, at for hver gang 20 personer har fået en diagnose med type 2-diabetes, forsvinder sygdommen igen i ét af tilfældene. Der er behov for at finde ud af, hvad der får sygdommen til at forsvinde igen, siger forsker.

Dansk Psykiatrisk Selskab udgiver hvidbog

Mens regeringens 10 års-plan for psykiatrien endnu lader vente på sig, vil Dansk Psykiatrisk Selskab ikke vente længere og udkommer i dag med en hvidbog for 2021-31.

Ad

Ad

Ad

Strategisk innovation kan hjælpe et presset sundhedsvæsen

De politiske ønsker, senest regeringens udspil om nærhospitaler, om at bringe sygehusbehandling tættere på borgeren er en ambition, vi deler. Med innovation og digitale tilbud kan vi rykke behandlingen helt tæt på – i mange tilfælde helt hjem til den enkelte borger. Men det kræver investeringer i innovation og risikovillighed til at gå nye veje, skriver Bjarne Dahler-Eriksen, lægelig direktør på OUH.

Se flere jobs