efteruddannelse
Efter et år med aflysninger og røde tal: Lægedage er tilbage
Årets suverænt største efteruddannelsesbegivenhed for praktiserende læger slår igen dørene op i Bella Center 15. november. Her venter 134 planlagte kurser for kursisterne fordelt over fem dage.
organisering
Bedre arbejdsmiljø gavner også patienterne
Hvis lægerne overlader konsultationsrummet i almen praksis til sygeplejerskerne, kan det være til gavn for både patienter og arbejdsmiljø, mener praksislæge Søren Olsson. Hos Lægerne Sløjfen i Aalborg er det derfor sygeplejerskerne, der står for de fleste konsultationer, mens lægerne superviserer.
forskning
Nyt netværk skal styrke vidensdeling og kvalitetsudvikling i almen praksis
Fire forskningsenheder for almen praksis står bag et nyt nationalt initiativ, VID, som skal samle, omsætte og implementere viden og værktøjer til kvalitetsudvikling samt evaluere implementeringsindsatser i almen praksis. Det treårige projekt støttes med op til 10 mio. kr. fra Kræftens Bekæmpelse.
regionsvalg
Høstede æren for at sikre regionens lægedækning: Alternativets spidskandidat dementerer valgpral
Qasam Ahmad, der er udvalgsformand i Region Hovedstaden, må bøje sig i støvet efter sin egen opsigtsvækkende udtalelse. Han indrømmer nu, at det rigtignok var et samarbejde, der vendte udviklingen i regionens lægedækning.
diabetes
Type 2-diabetes forsvinder i ét ud af 20 tilfælde
Et stort studie fra Skotland viser, at for hver gang 20 personer har fået en diagnose med type 2-diabetes, forsvinder sygdommen igen i ét af tilfældene. Der er behov for at finde ud af, hvad der får sygdommen til at forsvinde igen, siger forsker.
psykiatri
Dansk Psykiatrisk Selskab udgiver hvidbog
Mens regeringens 10 års-plan for psykiatrien endnu lader vente på sig, vil Dansk Psykiatrisk Selskab ikke vente længere og udkommer i dag med en hvidbog for 2021-31.
psykiatri
Antidepressiv medicin under graviditeten kan påvirke børns skolegang
Danske forskere har i et stort studie fundet en sammenhæng mellem mors forbrug af antidepressiv medicin under graviditeten og barnets resultater i de nationale test i matematik. Tingene skal vejes op imod hinanden, siger forsker.
trusler
Danske COVID-19-eksperter lever med trusler
Rollen som ekspert i COVID-19 har haft store personlige konsekvenser for nogle af de danske forskere, der er blevet offentligt eje under COVID-19-pandemien.
trusler
Eksperter i COVID-19 nægter at holde mund: »Hvis truslerne får den konsekvens, at jeg og andre forskere holder kæft, så har de vundet«
Danske eksperter, der udtaler sig offentligt om COVID-19, må i vidt omfang finde sig i trusler og chikane. Dagens Medicin har interviewet fem af dem.
fedme
Opsamling på kongressen Obesity Week – Her er, hvad vi lærte
Den amerikanske fedmekongres Obesity Week slutter i dag, og Dagens Medicin gør status over nogle af de interessante forskningsresultater, som er blevet præsenteret på kongressen.
debat
Strategisk innovation kan hjælpe et presset sundhedsvæsen
De politiske ønsker, senest regeringens udspil om nærhospitaler, om at bringe sygehusbehandling tættere på borgeren er en ambition, vi deler. Med innovation og digitale tilbud kan vi rykke behandlingen helt tæt på – i mange tilfælde helt hjem til den enkelte borger. Men det kræver investeringer i innovation og risikovillighed til at gå nye veje, skriver Bjarne Dahler-Eriksen, lægelig direktør på OUH.
- Region Sjælland søger speciallæger i almen medicin til Nærklinik Nakskov (fuldtid eller deltid)
Region Sjælland | Ansøgningsfrist: 04/12/2024
Her kan du administrere dine tilmeldinger til vores nyhedsbreve.
Dagens Medicin
E-mail: dm@dagensmedicin.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K
Ansv. chefredaktør: Rikke Esbjerg