|
åreforkalkning
Stor dansk undersøgelse viser, hvordan det går de danskere, som bliver undersøgt for åreforkalkning i hjertets kranspulsåre. Det går dem rigtig godt, viser forskningen, og det gælder både dem, hvor lægerne finder åreforkalkning på CT-scanning, og hvor lægerne ikke finder noget.
atrieflimren
Stort dansk studie med data fra 24 års behandling af patienter med atrieflimren tyder på, at det har gavnet de fleste, at behandlingen over tid er gået fra at bestå af blandt andet vitamin K-antagonister til i dag at bestå hovedsageligt af antikoagulationsbehandling med direkte orale antikoagulantia. De ældste patienter ser dog ud til at halte efter sammenlignet med de yngre, hvor man hos enkelte også ser en øget tendens til hjerneblødninger, viser forskningen.
højdepunkter
På den årlige kongres for European Society of Cardiology er der netop blevet præsenteret resultater, der viser, hvordan man bedst behandler kvinder med alvorlig aortaklapstenose. Et andet studie viser, at der ikke rutinemæssigt er behov for behandling med kalium efter hjerteoperation.
kranspulsåreforsnævring
Dansk forskning viser, at det med MMR-indekset er muligt at forudsige, hvilke patienter med kranspulsåreforsnævring der vil opleve lindring i symptomerne ved en ballonudvidelse, og hvem der ikke vil have symptomatisk gavn af behandlingen. Kan lede til ændringer i praksis.
topstudie
Et nyt dansk forskningsresultat viser, at tilgangen til behandlingen af patienter med svær åreklapstenose og koronarsygdom måske skal være med TAVI og PCI som standard. Forskningen er præsenteret som hot line på den årlige kongres for European Society of Cardiology og samtidig publiceret i New England Journal of Medicine.
|
|