Kære   

Den store årlige sklerosekongres for European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis (ECTRIMS) er den næste i en lang række af efterårets store medicinske kongresser. Begivenheden løber af stablen i denne uge, og som altid er Dagens Medicins rapporter klar til at skrive om det nyeste inden for dansk og international skleroseforskning.

ECTRIMS holder sædvanen tro kortene tæt i forhold til, hvad der vil blive præsenteret på deres årlige kongres, men mon ikke der vil blive fremlagt kliniske data fra forsøg med flere af de store behandlinger til multiple sklerose som Gilenya, Tecfidera, Maveclad, Tysabri og Ocrevus. Måske vil vi også se kliniske data fra forsøg med nye former for medicin til patientgruppen? Vi holder øje med, hvad der kommer af de mest interessante internationale studier, når vi dykker ned i de mange præsentationer i form at digitale posters og videoindlæg.

Fra dansk side er der også sædvanen tro mange forskningsbidrag til kongressen fra det fænomenale danske skleroseregister, som altid tiltrækker sig stor opmærksomhed, da det internationalt er i verdensklasse. Blandt andet kommer danske forskere til kongressen med dugfriske resultater vedrørende en potentiel risiko for sygdomsforværring ved multiple sklerose og brug af hormonbehandling til kvinder i overgangsalderen. Danske registerdata undersøger også, hvordan tidlig behandling for multiple sklerose påvirker risikoen for at skulle på førtidspension. Flere danske studier har derudover fokus på risikoen for sygdomsforværring ved multiple sklerose under graviditet, ligesom andre danske forskere har præsentationer på ECTRIMS vedrørende potentialet i træning som behandling af både tidlige og sene sygdomssymptomer.

ECTRIMS bliver tre hektiske dage med en masse spændende ny forskning, som kommer til at tegne fremtiden for behandling af multiple sklerose samt forståelsen af den invaliderende sygdom. Fra i morgen torsdag 14. oktober til og med fredag 15. oktober udkommer vi hver dag ved middagstid med seneste nyheder fra kongressen, inden vi mandag 18. oktober runder af med de vigtigste danske og internationale højdepunkter.

Hele materialet samles i en sektion på Dagens Medicins hjemmeside, der kan anvendes som reference for alle interesserede.

Hvis du ikke er interesseret i at modtage Dagens Medicins ECTRIMS-nyhedsbrev, så kan du afmelde det herunder.

Med venlig hilsen
Rikke Esbjerg
Chefredaktør

Her kan du administrere dine tilmeldinger til vores nyhedsbreve.


Dagens Medicin

E-mail: dm@dagensmedicin.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K

Ansv. chefredaktør: Rikke Esbjerg