Kære 

Nu er tiden inde til en af årets sidste store medicinske kongresser. Denne gang drejer det sig om den hæmatologiske kongres, som American Society of Hematology (ASH) i år afholder i Atlanta, Georgia, USA. For første gang i lang tid er folk fra hele verden inviteret til at deltage i et af de store medicinske møder på amerikansk jord, og det har også fået mange danske forskere til at booke billetter vestpå for at mødes med deres internationale kolleger, samt for at blive opdateret på den nyeste forskning inden for deres specifikke fagområde.

Dagens Medicin er som sædvanlig på pletten med alt det bedste fra kongressen. Vi dækker både de danske forskningsbidrag og de store internationale nyheder, der kan komme til at ændre praksis inden for behandling af personer med forskellige hæmatologiske sygdomme.

Blandt andet kommer danske forskere til ASH med dugfriske resultater fra store internationale fase 2- og fase 3-forsøg med nye behandlinger og nye kombinationsbehandlinger til personer med kronisk lymfatisk leukæmi og diffust storcellet betacelle lymfom. Forskere og læger fra Klinik for Blodsygdomme ved Rigshospitalet er med blandt tovholderne på forskningen. Vi har allerede talt med en af forskerne, der mener, at resultaterne kommer til at ændre ved praksis på området. Fra dansk hånd er der som altid stort internationalt fokus på resultaterne fra forskning med hjælp fra de verdensberømte danske registre. Den forskning åbner for helt nye indsigter i behandlinger og årsager til forskellige hæmatologiske sygdomme.

Fra international side kigger mange mod de nyeste resultater med CAR-T-celleterapi til behandling af hæmatologisk kræft. Og når vi lytter vi på vandrørene, tyder det også på, at der nok skal komme nogle ret interessante resultater. I det hele taget vælter ASH i resultater fra fase 3-forsøg med behandlinger til patienter med hæmatologisk kræft, og vi forsøger at få fortalt om så mange af dem som muligt.

Et af de andre større områder på ASH er hæmofili, der plejer at trække store overskrifter, når den nyeste forskning bliver præsenteret på kongressen. Også her er der resultater fra flere fase 3-forsøg.

Årets ASH ser i det hele taget ud til at blive meget interessant, og Dagens Medicin er klar til at guide dig igennem det hele. Fra mandag 13. december til og med torsdag 16. december udkommer vi hver dag ved middagstid med det seneste nye fra kongressen. Hele materialet samles i en sektion på Dagens Medicins hjemmeside, der kan anvendes som reference for alle interesserede.

Hvis du ikke er interesseret i at modtage Dagens Medicins ASH-nyhedsbrev, så kan du afmelde det herunder.

Med venlig hilsen
Rikke Esbjerg
Chefredaktør