Henrik Ullum

Vi skal være klar til den digitale revolution Den digitale revolution inden for sundhed er reel. Vi skal gøre fremtidens læger klar til en situation, hvor meget kompleks klinisk information bearbejdes af algoritmer, skriver Henrik Ullum, formand for Lægevidenskabelige Selskaber.

Vi læger er blevet forsigtige med at anprise teknologiske gennembrud, fordi de ofte er blevet oversolgt i utide. Men den digitale revolution inden for sundhed, vi ser udfolde sig for øjeblikket, er reel. Den vil få store positive konsekvenser for patienterne, for lægerollen og for organiseringen af sundhedsvæsenet, og det kræver forandringer. Vi oplever udviklingen af algoritmer i alle dele af medicin fra billedbehandling til genetiske data og komplekse kliniske data, hvor komplekse beslutninger i alle medicinens afkroge snart vil...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind