Alessia di Rienzo

Vedligeholdelsesbehandling afgørende for succes med desensibilisering af fødevareallergikere Personer med fødevareallergi, der har gennemgået desensibilisering, skal fortsætte med at indtage allergenet for at vedligeholde effekten, viser italiensk studie på EAACI.

HELSINKI (Dagens Medicin) – Tolerance over for fødevarer, som personer med fødevareallergi har opnået gennem desensibiliseringsbehandling, er forbigående og forsvinder, hvis de pågældende ikke regelmæssigt indtager allergenet. Det viser resultaterne af en italiensk undersøgelse, som Alessia di Rienzo fra Università Cattolica i Rom har præsenteret på EAACI. I undersøgelsen indgik 13 patienter, der havde IgE-udløst fødevareallergi mod komælk, æg, torsk, peanuts og hvede, hvis fødevareallergi var bekræftet ved en dobbeltblindet og placebokontrolleret fødevareprovokation, og efterfølgende havde fået desensibiliserende smeltetabletbehandling. »Desensibiliseringsprocessen...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement