Ung forsker: »Jeg skal drukne i informationsoverload« Morten Tulstrup fra Bonkolab på Rigshospitalet glæder sig til sin første tur på ASH. Han ser frem til at gå på opdagelse på den store kongres og til at præsentere sin forskning foran tusindvis af hæmatologer.

ATLANTA, GEORGIA (Dagens Medicin) – Morten Tulstrup er debutant ved årets ASH-kongres, der løber af stablen i den amerikanske storby Atlanta de kommende dage.

Alligevel skal han præsentere sin forskning foran flere tusinde mennesker.

»Wow,« svarer den unge læge, da Dagens Medicin nogle dage før kongressen gør ham opmærksom på, at der er plads til mere end 8.000 tilhørere i den sal i Georgia World Congress Center i Atlanta, hvor han skal give sin præsentation.

»Så skal jeg lige forberede mig,« tilføjer han med et grin.

Morten Tulstrup er nyuddannet læge og er for tiden i gang med sit KBU-forløb på Ortopædkirurgisk Afdeling på Hvidovre Hospital. Den forskning, han skal fremlægge, stammer dog fra hans år på Bonkolab på Rigshospitalet, som han har været tilknyttet ved siden af sit studie.

Tidligere har han præsenteret sin forskning i regi af NOPHO (Nordisk Forening for Pediatrisk Hematologi og Onkologi), men det er første gang, han skal give en oral præsentation for så mange mennesker.

»NOPHO er meget trygt. Næsten som en familie. Det hér bliver noget helt andet,« siger Morten Tulstrup.

Udover at præsentere sin egen forskning ser Morten Tulstrup frem til at gå på opdagelse i det overvældende udbud af præsentationer, posters og sessioner.

»Jeg skal drukne i informationsoverload,« siger han.

»Der sker helt vildt mange fede cutting edge-ting inden for hæmatologien, men det kan også være meget overvældende, når man kun er vant til at beskæftige sig med sit eget lille hjørne,« forklarer han.

Morten Tulstrup har indtil videre beskæftiget sig med børneleukæmi, men han overvejer at skifte til voksenhæmatologien på sigt, og derfor har han også tænkt sig at bruge kongressen til at blive klogere på den del af hæmatologien, der ligger uden for hans eget felt.

»Men hvad jeg helt præcis skal have ud af det, det ved jeg ikke. Der er jeg endnu ret grøn.«

Skriv kommentar