To regioner sætter ny rekord for dødelighed Dødeligheden falder fortsat på landets sygehuse, som i andet kvartal af 2013 registerede de laveste HSMR-tal nogensinde. To regioner satte ny rekord.

Hospitalerne i Region Sjælland og Region Midtjylland registerede i 2. kvartal af 2013 den laveste dødelighed i de seks år, sygehusene har arbejdet med hospitals-standardiserede mortalitetsrater (HSMR).

Det viser de seneste tal fra de fem regioner, som er offentliggjort på Sundhed.dk.

I Region Sjælland faldt dødeligheden for fjerde kvartal i træk, og regionen er nu den, der har forbedret sit HSMR-tal mest siden starten i 2007.

De sjællandske sygehuse har siden starten reduceret dødeligheden fra 119 til indeks 92 i den seneste opgørsel, og trods en stigning i hovedstadsregionen og status quo i Nordjylland, er fremgangen i Region Sjælland og de øvrige regioner nok til at trække landsgennemsnittet ned det laveste niveau nogensiden.

På landsplan endte HSMR på i 2. kvartal af 2013 således på indeks 91 – en fremgang på ét point i forhold til den tidligere rekord.

Mortalitetsraten faldt i Syddanmark med ti point til indeks 99.

Region Hovedstaden og Region Midtjylland var i perioden de enste regioner, der lå under landsgennemsnittet. I de to regioner er dødeligheden målt til henholdsvis indeks 83 og 84. 

HSMR kan ikke sammenlignes på tværs af hverken sygehuse eller regioner.

Skriv kommentar