Systemets sejr – patientens tab
Foto: Lars Andersen

Systemets sejr – patientens tab Kirurgien er i frit fald på Aarhus Universitetshospital i Skejby takket være et paradigmeskift i organisation og ledelse. Konsekvensen er længere ventelister, hyppige aflysninger af operationer, risiko for nedsat kvalitet af de kirurgiske indgreb og et uigennemskueligt, diffust ledelsessystem.

Da 59 kirurgiske overlæger tidligere på året afleverede et bekymringsbrev direkte til den øverste ledelse i Region Midtjylland, var det ikke på grund af besparelser og nedskæringer, men alene fordi det for alvor var gået op for os, hvilke negative konsekvenser paradigmeskiftet i organisation og ledelse inden for det kirurgiske speciale på landets nye supersygehuse havde fået for vore patienter. Konsekvenserne har været længere ventelister, hyppige aflysninger af operationer, risiko for nedsat kvalitet af de kirurgiske indgreb samt et uigennemskueligt,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind