Syddanmark ansætter direktør for Steno Diabetes Center Odense Jan Erik Henriksen skal stå i spidsen for det nye diabetescenter i Region Syddanmark.

Jan Erik Henriksen er fra 1. december ansat som centerdirektør for Steno Diabetescenter Odense. Det skriver Region Syddanmark. Som centerdirektør får Jan Erik Henriksen til opgave at virkeliggøre det nye center, som etableres med støtter fra Novo Nordisk Fonden på 1,4 mia. kr.

56 årige Jan Erik Henriksen kommer fra en stilling som ledende overlæge på endokrinologisk afdeling på Odense Universitetshospital, hvor han gennem mange år har arbejdet med behandlingen af diabetespatienter og forsket i diabetessygdomme. Jan Erik Henriksen har desuden gennem det seneste års tid været med til at formulere baggrunden for det nye center.

Steno Diabetes Center Odense skal stå for den højt specialiserede diabetesbehandling i hele regionen, være den ledende kraft i kompetenceudviklingen af sundhedsprofessionelle og styrke forskningen i diabetes i samarbejde med Syddansk Universitet og andre nationale og internationale samarbejdspartnere. Centret skal desuden være omdrejningspunkt for udviklingen af den basale diabetesbehandling i samarbejde med alle sygehusene i regionen.

Jan Erik Henriksen
Som centerdirektør får Jan Erik Henriksen til opgave at virkeliggøre det nye Steno Diabetes Center Odense, som Novo Nordisk Fonden har doneret 1,4 mia. kroner til.

Som centerdirektør kommer Jan Erik Henriksen til at stå i spidsen for opbygningen af centret, der fra årsskiftet etableres på Odense Universitetshospital. Når Nyt OUH står færdigt rykker centret ind i en ny særskilt bygning ved det nye universitetshospital. Jan Erik Henriksen vil som centerdirektør referere til den bestyrelse, der bliver nedsat for Steno Diabetes Center Odense.

Jan Erik Henriksen ser etableringen af Steno Diabetes Center som en mulighed for at afprøve nye tiltag i diabetesbehandlingen.

»Vi får nu mulighed for at afprøve og teste de rigtig mange idéer, vi har haft igennem mange år. Det vil betyde, at vi fortløbende kan tilpasse diabetesbehandlingen, så den altid vil leve op til det højeste evidensbaserede niveau‚« siger han i en kommentar på regionens hjemmeside.

Jan Erik Henriksen har siden 2010 været ledende overlæge på Endokrinologisk afdeling M på Odense Universitetshospital og har sideløbende været klinisk lektor på Odense Universitet. Han fik sin lægevidenskabelige embedseksamen fra Københavns Universitet i 1988 og kom allerede året efter til sygehuset i Odense som reservelæge. Her gennemførte han sin speciallægeuddannelse i endokrinologi.Jan Erik Henriksen har desuden skrevet PhD og været vejleder for flere PhD-studerende på endokrinologisk afdeling.

Jan Erik Henriksen bor i Vissenbjerg sammen med sin kone Lotte Truelsen. Jan Erik Henriksen har to voksne døtre.

Skriv kommentar