Sund kost afgørende for udvikling af KOL Risikoen for at udvikle kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL) er markant lavere hos personer, der spiser sundt.

En kost rig på fuldkorn og fattig på sukker og forarbejdet kød nedsætter risikoen for at udvikle KOL, til dels uagtet rygevaner. Det viser et fransk-amerikansk studie offentliggjort i tidsskriftet BMJ. Dermed bekræfter resultaterne tesen om, at en sund kost er et vigtigt element til at opretholde en sund lungefunktion. På trods af, at den altovervejende risikofaktor for udvikling af KOL i den vestlige verden er rygning, har op mod en tredjedel af alle KOL-patienter rent faktisk aldrig røget. Det...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement