Styrelsesdirektør skal på døgnvagt med bagmand til underskriftindsamling
Anne-Marie Vangsted, direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed, har takket ja til at følge Kristian Rørbæk Madsen på en døgnvagt søndag til mandag i den kommende weekend på intensivafdelingen på Odense Universitetshospital.

Styrelsesdirektør skal på døgnvagt med bagmand til underskriftindsamling Anne-Marie Vangsted fra Styrelsen fra Patientsikkerhed takker ja til at tage med overlæge Kristian Rørbæk Madsen på døgnvagt på intensivafdelingen på Odense Universitetshospital

Først afviste Kristian Rørbæk Madsen at mødes med direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed Anne-Marie Vangsted i styrelsens kontorer. Nu har Anne-Marie Vangsted til gengæld takket ja til at følge Kristian Rørbæk Madsen på en døgnvagt søndag til mandag i den kommende weekend på intensivafdelingen på Odense Universitetshospital.

Kristian Rørbæk Madsen lancerede i onsdags en underskriftindsamling formuleret som et mistillidsvotum til styrelsen, og i skrivende stund har flere end 8000 læger skrevet under.

Direktør Anne-Marie Vangsted siger i dag til avisen JydskeVestkysten, at hun har takket ja til invitationen for at komme i dialog med de vrede læger:

»Jeg vil gerne ud og se, hvordan de hårdtarbejdende læger arbejder i den kliniske virkelighed. Det her er en måde, hvor jeg kan få føling med, hvordan virkeligheden ser ud på et sygehus«, siger Anne-Marie Vangsted til avisen Danmark og JydskeVestkysten.

Kristian Rørbæk Madsen ser frem til at få Anne-Marie Vangsted med som føl på døgnvagten fra søndag til mandag i den kommende weekend.

»Jeg vil godt understrege, at jeg har respekt for, at direktøren har sagt ja til min invitation. Men jeg inviterer ikke til en rundvisning i kontortid på afdelingen med efterfølgende kaffe hos den ledende overlæge, men derimod hele pakken i 25 timer med en ‘real life experience’ i maskinrummet, hvor man er væk fra hæve-sænkebordenes komfortzone kan erfare, hvad det vil sige at skulle træffe livsvigtige beslutninger under konstant personligt strafansvar med søvnmangel, tidspres, ufuldstændige patientoplysninger og en bimlende telefon,« siger han til avisen Danmark og JydskeVestkysten.

»På vagten vil jeg medbringe en håndtæller, og hver gang jeg for at redde patienten foretager en udokumenteret og dermed ulovlig mundtlig ordination, vil jeg aktivere tælleren. Jeg håber direktøren vil give amnesti for de mange grove forsømmelser, jeg kommer til at foretage, mens hun ser på«, siger Kristian Rørbæk Madsen til avisen.

Kommentarer

Skriv kommentar