SPRAL vil gøre PLO til en stærkere forhandlingsorganisation Tidligere formand for PLO, Henrik Dibbern, lægger som en del af det nye repræsentantskab, ikke skjul på, at han forholder sig kritisk til den nuværende linje i PLO

Henrik Dibbern er igen fagpolitisk aktiv. Han blev valgt ind i repræsentantskabet for Praktiserende Lægers Organisation (PLO) ved valget for en uges tid siden.

Han gik af i utide som formand for PLO, da der under konflikten sidste sommer ikke var opbakning til hans linje om at aflevere ydernumrene.

En række tilhængere af den linje har ligeledes fået plads i det nye repræsentantskab, der træder til ved årsskiftet. Angiveligt har omkring 30 af de 50 danske repræsentanter, der blev valgt, tilkendegivet, at de er medlem af interessegruppen SPRAL (Selvstændigt Praktiserende Læger).

For Henrik Dibbern skal det nye repræsentantskab sikre bedre aftaler med det offentlige fremover:

»Vi vil sikre en ledelse og en politik, der gør PLO til en stærkere forhandlingsorganisation. Som minimum er vi enige om, at man aldrig nogensinde skriver under på en aftale med det argument, at der ikke var noget alternativ.  Der er altid alternativ,« siger Henrik Dibbern og fortsætter:

»Det er vigtigt, at vi får lagt en ny forhandlingsstrategi. Der er ingen hemmelighed, at vi ikke har været imponeret over de resultater Bruno (Melgaard Jensen, red) har opnået på aftaleområdet gennem de seneste halvandet år. Jeg tror, at dette valg viser, at medlemmerne er enige i den betragtning,« siger Henrik Dibbern.

Om valgresultatet siger Bruno Melgaard Jensen, at der har været meget debat om, hvordan man ønsker PLO skal handle:

»Vi er enige om, at man vil sikre en god fremtid for almen praksis, men vi har været uenige om midlerne til at opnå det. Det er min vurdering, at vi ved at forhandle, samarbejde og være  synlige har de bedste muligheder for at sikre vores fremtid,« siger Bruno Melgaard Jensen.

»I det nye repræsentantskab er der en del erfarne kræfter, men der er også kommet nye engagerede folk til. Jeg forventer, at de vil bruge deres kræfter på at få samarbejdet til at fungere, og det glæder jeg mig til. Vi har en overenskomst, som medlemmerne har stemt hjem. Det er det grundlag, vi arbejder ud fra, og det tror jeg, at repræsentanterne er enige om,« siger Bruno Melgaard Jensen.

Skriv kommentar