Psykiatri-Listen kommer med i aftale i Midtjylland Anders Kühnau overtager posten som regionsrådsformand for Region Midtjylland efter Bent Hansen.

Enkeltsagspartiet Psykiatri-Listen får et mandat i regionsrådet i Region Hovedstaden og kommer med det samme med i den konstitueringsaftale, der sikrer, at Anders Kühnau (S) kan overtage posten som regionsrådsformand for Region Midtjylland efter Bent Hansen.

I konstitueringsaftalen, som alle partier i regionsrådet står, har psykiatriområdet  fået et særligt fokus. Udover de 10 mio. kr., som tidligere er aftalt som led i budgetforliget for 2018, har partierne aftalt, at der findes yderligere 15 mio. kr. til et løft af psykiatrien i 2018. Disse midler går til flere senge, bedre personalenormeringer, psykiatrihuse i samarbejde med kommunerne mv. Herudover er parterne enige om at løfte psykiatrien yderligere ved budget 2019, skriver Region Midtjylland på sin hjemmeside.

Psykiatri-Listen består udelukkende af medarbejdere fra psykiatrien i Region Midtjylland, og partiets spidskandidat Peter Møller Andersen, der til daglig er overlæge ved Psykiatrisk Hospital i Risskov, betegner det som en »en rimelig stor overraskelse«, at partiet er slået igennem ved regionsrådsvalget.

»Vi har jo ramt noget, som har været så grelt forsømt, at det nærmest er uanstændigt. Politikerne har decideret forsømt psykiatrien her i regionen. Hele Danmarks psykiatri har det skidt, men Region Midtjylland er mange skridt efter de øvrige regioner,« siger han til Århus Stiftstidende.

Skriv kommentar