Proteiner er godt for diabetespatienter Kost med mange proteiner fra enten dyr eller planter forbedrer blodsukkerkontrollen og sænker mængden af leverfedt blandt diabetespatienter uden at skade nyrerne, viser ny forskning.

En diæt med mange proteiner kan have en positiv og mærkbar effekt på patienter med type 2-diabetes. Det gælder både, når proteinerne kommer fra kød og planter, lyder det i et nyt studie, som netop er blevet præsenteret på en konference for European Association for the Study of Diabetes, der i den uge blev afholdt i Stockholm. I studiet har Mariya Markova, der forsker i diabetes ved German Institute of Human Nutrition, undersøgt, hvilken effekt proteiner fra henholdsvis planter og...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement