Protein angiver risiko for hjerneblødning

Lave niveauer af von Willebrands faktor ? et protein af betydning for blodets evne til at størkne ? øger risikoen for hjerneblødning. I kombination med højt blodtryk øges risikoen yderligere. Det viser en svensk undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Stroke. De svenske forskere undersøgte sammenhænge mellem risiko for en første hjerneblødning og et antal forskellige faktorer, som påvirker blodets størkningsevne. Når man tog hensyn til andre risikofaktorer, var det udelukkende højt blodtryk og lave værdier af von Willebrand-faktor, som kunne kobles...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement