Politikere vil af med omstridt kommunikationschef i Danske Regioner Danske Regioners kommunikationschef Jacob Winther er en central person i den såkaldte lækagesag, hvor hemmelige oplysninger om Jægerkorpset blev lækket til en journalist. Nu kræver tre nordjyske politikere hans afgang.

Jobbet som kommunikationschef i Danske Regioner er ikke foreneligt med mistanken om at have lække fortrolige oplysninger.

Det mener tre nordjyske SF’ere, der nu kræver, at Jacob Winther fjernes fra jobbet i Danske Regioner, efter sagen om en lækage Jægerkorpsets udsending til Irak, mens Jacob Winther var særlig rådgiver for tidligere forsvarsminister Søren gade, igen er blusset op i medierne. 

De tre – af SF’s i alt fire – medlemmer af Region Nordjylland kalder i et brev til Danske Regioners bestyrelse ansættelsen af Jacob Winther »dumt og uigennemtænkt«, skriver TV2.

»Vi spørger os selv, om det overhovedet er rimeligt, at vi fortsat overlader ansvaret for Danske Regioners kommunikation til Jacob Winther? Og vi tænker, om omverdenen vil tage det alvorligt, når kommunikationschefen fremover skal håndtere medierne,« skriver de tre politikere i brevet.

SF’s gruppeformand i Danske Regioners bestyrelse, Flemming Stenild, afviser over for TV2 at tage sagen op:

»Sådan nogle ansættelser på kontorchefniveau er den administrerende direktørs ansvar og ansvarsområde,« siger han.

Det var Per Okkels, der i 2010 ansatte Jacob Winther. Per Okkels er fra 1. december ansat som departementschef i Sundhedsministeriet.

Skriv kommentar