Sofie Rasmussen
»En overraskende lav andel af de vaccinerede patienter udvikler antistoffer. Der er ganske vist tale om surrogatmål, fordi vi ikke ved, om de til trods for den lave grad af antistoffer alligevel er beskyttet til en vis grad, og får færre infektioner, men tallene giver os alligevel et fingerpeg,« siger læge Sofie Rasmussen, reumatologisk afdeling i Hjørring.Foto: Niels-Bjørn Albinus

Pneumokokvaccination har tvivlsom effekt på gigtpatienter i biologisk behandling Kun 30 pct. af de vaccinerede gigtpatienter opnåede et beskyttende niveau af antistoffer mod pneumokokker, viser undersøgelse fra Regionshospital Nordjylland, Hjørring, som er blevet præsenteret på EULAR.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Log ind

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

En adgangskode vil blive sendt til din e-mailadresse.

Dine personlige data vil blive anvendt til at understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, til at administrere adgang til din konto, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.


Allerede bruger? Log ind

Denne webside er beskyttet af reCAPTCHA.Googles Privatlivspolitikog vilkår gælder.