Patienter skal have 3D printet mad Nyt forskningssamarbejde skal ved hjælp af 3D print-teknologi udvikle individuelt tilpassede måltider til hospitalspatienter, som er særligt ernæringsmæssigt udfordrede.

Ved hjælp af 3D print-teknologi og nyudviklede ingredienser vil et nyt forskningsprojekt give hopitalspatienter mulighed for at få måltider, der er individuelt tilpassede. Det skriver Innovationsfonden i en pressemeddelelse. Den nye mad er rettet mod patienter, der er særligt ernæringsmæssigt udfordrede, hvilket blandt andet gælder hoved- og halskræft samt neurologiske patienter. Måltiderne skal være tilpasset den enkelte patient, både når det gælder nærings- og energiindhold, men også i forhold til patienternes individuelle ønsker til smag og konsistens. Det skal ske...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement