Omega-3-fedtsyrer kan begrænse risiko for hjertearytmi Personer med højt indhold af omega-3 fedtsyrer i blodet har lavere risikoen for hjertearytmi i forhold til personer med lavt niveau af omega-3-fedtsyrer, viser befolkningsstudie.

Det fremgår af et befolkningsstudie i tidsskriftet Circulation. Op mod 1 ud af 10 mennesker vil sandsynligvis udvikle hjertearytmi, en forstyrrelse i hjerteslagene, der kan lede til slagtilfælde og hjerteproblemer, inden de når 80 års alderen. Tidligere studier har antydet, at personer, der spiser meget fisk og fiskeolie har en mindre risiko for hjerteproblemer, men undersøgelserne har været baseret på spørgeskemaer om fiskeindtag, og resultaterne har ikke været entydige. I dette studie målte forskerne i stedet omega-3-fedtsyre-niveauer i blodet hos...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement