Olivenolie dæmper betændelsestilstande

Olivenolie indeholder et naturligt betændelsesdæmpende stof. Opdagelsen kan være vigtig for behandling af kroniske sygdomme og kan forklare den positive effekt af at spise såkaldt middelhavskost. Det viser en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Nature. Stoffet, som forskerne har fundet i jomfruolivenolie, er et naturligt såkaldt antiinflammatorisk stof. Det har samme farmakologiske mekanisme som ibuprofen og andre såkaldte NSAID-midler, og forskerne kalder stoffet for oleocanthal. Som med NSAID-midlerne hæmmer oleocanthal aktiviteten i det såkaldte cox-enzym. Opdagelsen er vigtig, fordi inflammationer menes...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement