Vinder af Ph.d. Cup kommer med opsang: »Gør det nu lettere for os at forske«

Den 31-årige læge Amani Meaidi blev i sidste uge kåret som vinder af Ph.d. Cup for sin forskning i behandling af kraftig menstruation. Selvom sejren er sød, kalder den på politiske omprioriteringer, så danske forskere får lettere adgang til sundhedsdata, mener vinderen. Det vil ikke kun gavne lægevidenskaben, men i den grad også patienterne.

Annonce

Annonce

Fagfolk, fejltagelser og folkesundhed

Man kan være taknemmelig for, at helseopfordringer ikke automatisk bliver til påbud, fordi der er et politisk flertal for det. Før eller senere viser det sig, at ansvaret for helbredet heller ikke kan deles med fagfolk, skriver dr.phil og censor i Folkesundhedsvidenskab og Molekylær biomedicin, Per Betzonich-Wilken.

Annonce

Hvis plan A kikser, kan det betale sig at lave ‘en Egon Olsen’

I coronapandemiens begyndelse gik flere forskningsgrupper verden over i gang med at undersøge om steroider kunne bruges til at behandle COVID-19. Det gjorde man også hos CRIC på Rigshospitalet, men man måtte imidlertid stoppe før tid. Men så kom Olsenbanden forskerne til hjælp.

Lægeformand: Forskning i kvindesygdomme kræver bred opmærksomhed

Det er et komplekst problem, når forskere oplever, at det er sværere at få midler til forskning i kvindesygdomme. Det kræver en bred indsats at løse, og det skal blandt andet gøres med bedre fordeling af offentlige forskningsmidler, mener formanden for Lægeforeningen.

Se flere jobs