Annonce

»Først og fremmest vil jeg bare gerne arbejde som læge«

23,1 mio. kr. på finansloven har skabt fornyet håb for 1.284 udenlandske læger, som aktuelt ønsker at arbejde i Danmark, men er sandet til i dansk bureaukrati. En af dem er 44-årige Maryann Katherine Overland fra USA, der landede i Danmark i juli med sin familie og et stærkt CV i bagagen, men fik besked på at tage plads i Styrelsen for Patientsikkerheds venteværelse i 31 måneder.

Spirometrier i almen praksis: Flyet, der aldrig lettede

Der blev udført markant færre spirometrier i almen praksis i årene 2016-2019, end den nationale lungestrategi lagde op til. Det viser en ny VIVE-rapport, der samtidig tegner et billede af et område præget af manglende gennemsigtighed.

Annonce

Så mange er smittet med COVID-19 i din kommune

Rekordhøj smittetal: 6.985 nye smittede siden i går. 76 pct. er færdigvaccineret, og over 1.000.000 har fået første revaccination. Få overblik over, hvor mange coronasmittede og vaccinerede der er i landets 98 kommuner.

Annonce

Sådan kan en folkesundhedslov løse vores alvorlige folkesundhedsproblemer

Hvis der er noget, COVID-19 har lært os, er det, at hvis folkesundheden bliver prioriteret fra centralt hold, arbejdet bliver koordineret, og der indgås partnerskaber med aktører, både inden for og uden for folkesundhedsarbejdet, så kan vi flytte bjerge. Derfor skal Danmark have en folkesundhedslov.

Virusforsker i krydsfeltet mellem videnskab og politik

BOGANMELDELSE Thea Kølsen Fischer, professor i virusinfektioner og epidemier, var en del af det WHO-team, som i starten af 2021 var i Wuhan i Kina på jagt efter COVID-19-pandemiens ‘Ground Zero’. Det er der nu kommet en bog ud af, som professor i infektionsmedicin Jens Lundgren har anmeldt.

Se flere jobs